Pilotul spaniol de Formula 1, Fernando Alonso a oferit FIA dovezile care ar putea condamna echipa sa, McLaren-Mercedes, la pierderea punctelor acumulate in CM de Formula 1, in cazul de spionaj cu Ferrari.
FIA i-a cerut lui Alonso sa ofere toate informatiile pe care le detine in cazul de spionaj, in caz contrar riscind retragerea licentei de pilot. Dublul campion mondial a trimis vinerea trecuta, prin mail, datele detinute, iar miercuri FIA a decis sa redeschida cazul la sedinta Consiliului Mondial al forului, programata la 13 septembrie in locul Comisiei de Apel. O solicitare similara cu cea a lui Alonso a primit si Pedro de la Rosa, pilot de teste la McLaren, dar si britanicul Lewis Hamilton.

Cotidianul spaniol "As" a notat ca daca FIA pedepseste McLaren pe 13 septembrie, Alonso poate decide sa plece la alta echipa, lucru pe care si-l doreste, deoarece la scuderia engleza a avut parte de cea "mai proasta atmosfera" din cariera sa in Formula 1. Alonso ar putea ajunge la Ferrari sau la Toyota, japonezii oferindu-i un cec in alb si fiind dispusi chiar sa plateasca pentru a-l aduce. FIA a deschis o ancheta in luna iulie, dupa ce inginerul Nigel Stepney de la Ferrari a fost acuzat de conducerea scuderiei ca a trimis documente confidentiale unui omolog de la McLaren-Mercedes, Mike Coughlan, cei doi fiind concediati ulterior de echipele lor. "Nu imi doresc ca echipa sa fie sanctionata. Cred ca daca sanctioneaza echipa, ma sanctioneaza si pe mine. Fac parte din echipa si impartim aceleasi probleme. Voi incerca sa cistig ultimele cinci curse si nu vreau sa discut alte aspecte", a spus Alonso.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.