Circuitul de Formula 1 este zguduit de un scandal in care Fernardo Alonso de la Mc- Laren Mercedes, este acuzat impreuna cu Lewis Hamilton, si Pedro de la Rosa, colegii sai de echipa ca ar fi spionat echipa Ferrari.

FIA sustine ca Mc-Laren a folosit secrete tehnice ale echipei Ferrari, pentru masinile lor de cursa, in acest sezon. Daca va fi gasita vinovata, echipa McLaren se afla in pericolul de a fi alungata din competitie anula acesta si la anul.

Revista germana 'Auto Motor un Sport' informeaza ca dovezile de spionaj in cazul Ferrari-McLaren ar pute fi e-mailurile trimise de Fernando Alonso catre Pedro de la Rosa. Tot in aceasta revista se mentioneaza ca pilotii au fost interogati la inceputul saptamanii de FIA si ca li s-a cerut sa recunoasca o eventuala colaborare, pentru a nu fi sanctionati.

Se pare ca in mailurile respective, De la Rosa il informa pe Alonso despre schimbarile facute la masinile Ferrari. Aceleasi informatii le-a primit si seful desenatorilor McLaren, Mike Coughlan, de la seful mecanicilor Ferrari, Nigel Stepney.

Totusi, scandalul din Formula 1 a luat o noua turnura , dupa ce a reiesit ca Fernando Alonso si colegii sai ar fi fost fortati sa divulge informatii sensibile Federatiei Internationale de Automobilism, comenteaza ziaristii britanici de la The Times.

Chiar daca FIA a indicat faptul ca a descoperit noi dovezi ce atesta faptul ca informatii tehnice importante care apartin Ferrari, au fost folosite de catre McLaren, oficialii din sport nu au indicat insa sursa informatiilor pe care le-au primit. Acest fapt a generat speculatii in Monza, acolo unde sambata, se disputa Grand Prix-ul italian, si care ii are in centrul competitiei pe Alonso si pe De La Rosa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.