Componentii echipei nationale de fotbal a Germaniei vor fi recompensati cu prime-record in valoare de 300.000 de euro in cazul in care vor castiga Cupa Mondiala din 2006, ce se va desfasura in Germania, informeaza AFP. Aceasta suma este de trei ori mai mare decat prima promisa jucatorilor pentru o victorie in finala Cupei Mondiale din 2002 - 92.000 de euro. Daca isi vor asigura calificarea in finala CM-2006, fiecare jucator va fi recompensat cu 150.000 de euro, de doua ori mai mult decat au primit componentii echipei Germaniei, vicecampioana mondiala in 2002.

Potrivit acordului incheiat, miercuri, intre Federatia Germana de Fotbal si consiliul echipei nationale, jucatorii vor primi cate 100.000 de euro pentru un loc in semifinale si cate 50.000 de euro daca se vor califica in sferturile de finala ale competitiei mondiale. "Acordul este orientat spre succes. Din acest motiv, pentru prima data jucatorii nu vor incasa prime daca vor ajunge pana in optimile de finala", a declarat copresedintele forului german, Gerhard Mayer-Vorfelder.

Acordul incheiat miercuri stabileste si ca internationalii germani vor incasa cate 60.000 de euro daca vor castiga Cupa Confederatiilor, cate 20.000 de euro pentru un loc in finala sau cate 10.000 de euro pentru calificarea in semifinalele acestei competitii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.