Cu citeva zile inainte de disputarea Grand Prix-ului de F1 de la Monza, scandalul spionajului revine pe masa Consiliului Mondial.
Marele premiu de la Monza debuteaza cu probleme serioase pentru echipa liderului mondial, Lewis Hamilton. McLaren este amenintata pentru a doua oara cu excluderea din Formula 1, dupa ce au aparut noi dovezi in scandalul de spionaj cu rivala Ferrari. Dupa ce, initial, Consiliul Mondial al FIA a decis ca nu exista suficiente probe pentru a lua masuri impotriva lui McLaren, Ferrari a facut apel, care insa nu se va mai judeca, avind in vedere noua situatie. In schimb, cele doua echipe au fost convocate pentru audieri pe 13 septembrie, la Paris, unde se vor lua in discutie noile probe aparute.

Chiar daca FIA nu a dezvaluit in ce consta dovezile furnizate de Ferrari, este foarte posibil sa aiba legatura cu praful suspect descoperit in rezervorul masinilor Ferrari inaintea cursei de la Magny-Cours (1 iulie). Decizia luata de FIA se bazeaza pe o portita lasata de Consiliul Mondial al Motorsportului, care a acceptat ca, „in cazul in care, in viitor, se va descoperi ca informatiile de la Ferrari au fost folosite in detrimentul competitiei, ne rezervam dreptul sa invitam echipa McLaren inapoi in fata Consiliului, unde risca sa fie exclusa nu numai din campionatul 2007, ci si din cel din 2008“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.