Anatoli Karpov, multiplul campion mondial la sah, a jucat destul de confuz marti, in cea de-a treia partida a meciului cu Andrei Istratescu, pe care a si pierdut-o. Pe linga inspiratia romanului, Karpov se pare ca a fost destul de tulburat de petrecerea la care a participat, luni seara, la restaurantul Jaristea, unde a fost insotit si de Istratescu. Partida a patra, disputata ieri, era in plina desfasurare la inchiderea editiei.

Karpov si Istratescu, insotiti de citiva oficiali, au ajuns la "Jaristea" luni, la ora 19.00. Desi cina trebuia sa se incheie la ora 21.00, rusul, incintat de palinca si de dansul balerinelor, si-a prelungit sederea pina la ora 1.00. Apasat de importanta partidei, Istratescu s-a retras mai devreme. "Karpov a fost vrajit de atmosfera din local", ne-a dezvaluit Laura Nicolau, patroana restaurantului.

Marele Maestru International s-a delectat cu friptura de caprioara, mistret si urs si a baut palinca si vin rosu frantuzesc. Mai mult, proprietarii localului au ales un program artistic special pentru invitatul de onoare. "A fost un program bazat pe repertoriu rusesc. Au cintat Natalia Usenko si Taraful lui Ion Miu, iar marele sahist a fost invitat la dans de balerinele noastre", a adaugat Nicolau. De altfel, dupa infringerea suferita in fata lui Istratescu, fostul campion mondial s-a plins apropiatilor ca a stat mai mult decit trebuia la "Jaristea", nefiind obisnuit cu astfel de excese.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.