FC Dinamo nu a platit de citiva ani utilitatile de la baza Ministerului Administratiei si Internelor, datoria ajungind la 13 miliarde de lei. Pentru a recupera datoria, CS Dinamo a recurs la instanta de judecata.

Desi apara aceleasi culori, alb-rosu, Clubul Sportiv Dinamo si Fotbal Club Dinamo se judeca in fata instantei. Clubul condus de chestorul Marcel Popescu a actionat in judecata FC Dinamo, in dosarul 486/2005, aflat pe rol la Sectia a III-a civila a Tribunalului Bucuresti, solicitind recuperarea unei datorii de 9 miliarde de lei, la care se adauga alte 4 miliarde penalitati. FC Dinamo isi desfasoara activitatea in incinta Clubului Sportiv in baza unui contract de asociere, platind utilitati la CS Dinamo si o cota lunara din incasarile efectuate cu ocazia activitatilor fotbalistice.

Restante de trei ani

Cu toate acestea, in ultimii trei ani, gruparea condusa de Nicolae Badea a intirziat cu platile, sperind ca restantele sa fie reesalonate. "Fotbalul sta la noi conform unui contract de asociere. Ei trebuie sa plateasca utilitatile: gaze, lumina, plus sa ne dea un procent din incasari. De doi-trei ani, insa, au intirziat cu platile, astfel ca pe linga cele 9 miliarde s-au mai adaugat alte 4 ca penalitati. Am crezut ca o solutie pentru a stinge o parte a litigiului o reprezinta compensarea, cei de la FC Dinamo efectuind citeva lucrari la stadion. Numai ca forma aceasta de echivalare nu este prevazuta de lege.

Astfel ca, singura sansa de a ne recupera datoriile era sa actionam in instanta clubul de fotbal. Un an i-am asteptat, tot trimitind notificari. Chiar daca stam in aceeasi casa, eu nu ma pot juca cu legea. Fiind utilitate publica, insa, trebuia sa ne platim datoriile la stat. Iar instanta este singura modalitate de a ne recupera banii", a declarat presedintele CS Dinamo.

De partea cealalta, Nicolae Badea ne-a declarat ca nu este vorba de nici o datorie neonorata, ci doar de o modalitate legala de compensare a unor plati. "Ei aveau o datorie la noi, noi alta la ei. Fiind o unitate militara, plata directa nu era posibila, ca intre doua societati comerciale, singurele portite legale fiind fie o hotarire de guvern, fie o hotarire judecatoreasca. Pentru ca de un an asteptam acea HG, Executivul fiind ocupat probabil cu alte acte normative mai importante, am fost nevoiti sa ajungem in instanta. Nu este un capat de tara, litigiul se va rezolva", ne-a declarat presedintele FC Dinamo.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.