Florin Marin, la primul meci pe banca tehnica a nationalei de tineret. Meciul Romania-Olanda se joaca la Urziceni, de la ora 15.00, si va fi transmis in direct de TVR 2

Antrenorul Florin Marin (51 de ani) debuteaza astazi pe banca tehnica a reprezentativei de fotbal-tineret a Romaniei. La Urziceni, pe stadionul "Unirea", nationala mica intilneste, incepind cu ora 15.00, selectionata similara a Olandei, intr-o partida contind pentru Grupa I de calificare la EURO 2006. Meciul va fi transmis in direct de canalul TVR 2 si marcheaza revenirea la lot a dinamovistilor Ianis Zicu si Lucian Goian, suspendati in octombrie 2004 pentru doi ani, dar reabilitati in sedinta din 17 martie a Comitetului Executiv, la solicitarea noului tehnician.

Vedeta noastra este Claudiu Keseru, atacant care face furori la FC Nantes, in prima liga franceza. Olandezii pornesc cu prima sansa, fiind neinvinsi in grupa. La aceasta partida va oficia o brigada de arbitri din Franta: Bruno Coue, la centru, ajutat de "asistentii" Frederic Barrat si Jean-Paul Chaudre. Tot azi, in celalalt meci al grupei, Cehia si Finlanda se vor infrunta la Mlada Boleslav.

Contestat

"Flocea" a fost adus la FRF pe 7 martie (la patru zile de la demisia lui Nae Manea), pe baza prieteniei cu selectionerul Victor Piturca, cei doi fiind colegi de camera la Steaua. Recunoscut drept antrenorul de casa al lui Gigi Netoiu, el are un trecut patat de blaturi si rezultate rusinoase.

Se spune ca o alegere mai nefericita pentru acest post decit Florin Marin ("tineretul" reprezinta, practic, a doua echipa a tarii) era greu de facut.
Echipa federala l-a preferat fiindca e ieftin si nu face scandal. "Flocea" provine de la divizionara secunda Ceahlaul Piatra-Neamt. Numirea fostului stoper de la Rapid si de la Steaua, adept al metodelor sovietice de pregatire, a fost contestata de numeroase persoane din fotbal.

"Florin Marin e o sluga! Face atletism la antrenamente!", l-a acuzat Jean Vladoiu pe "Big Brother", porecla pe care tehnicianul si-a capatat-o la Petrolul Ploiesti, fiindca obisnuia sa-si tina jucatorii in cantonamente interminabile.

Daca voi juca, sper sa o fac bine, astfel incit nimeni sa nu regrete decizia de a mi se ridica suspendarea la echipa nationala. Sint pregatit si motivat sa fac un meci mare. Lucian Goian, fundas Dinamo

1. ROMANIA 4 3 0 1 12- 5 9p
2. Cehia 4 2 2 0 10- 3 8p
3. Olanda 3 2 1 0 6- 1 7p
4. Macedonia 4 1 1 2 7- 9 4p
5. Finlanda 4 1 0 3 2- 6 3p
6. Armenia 5 1 0 4 1-14 3p

29-30 martie

Olanda-Armenia
Macedonia-Romania


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.