"Briliantul" a marcat golul Fiorentinei pe "San Siro", pentru un egal cu AC Milan, si este rasfatatul fotbalului din "Cizma"
"Decarul" Nationalei a demonstrat luni seara de ce FRF, la propunerea lui Piturca, a trimis un avion special pentru a-l aduce cat mai repede printre "tricolori". Mutu a marcat un gol in partida pe care Fiorentina a terminat-o la egalitate, in deplasare, scor 1-1 cu AC Milan, in etapa a 2-a din Serie A, fiind desemnat "omul meciului". Mutu, care a evoluat pe toata durata intalnirii, a reusit sa inscrie cu capul in minutul 55, dupa o centrare a lui Santana (Milan deschisese scorul din penalty, in minutul 27, prin Kaka). Luni noapte, "Briliantul" a ajuns in cantonamentul Nationalei de la Mogosoaia.

"Sunt fericit ca Milan m-a tratat special, ca pe un jucator important. Sunt mult mai fericit pentru rezultat si pentru jocul bun prestat de echipa. Am atacat, ne-am aparat, am contraatacat si nu ne-am inchis asa cum fac multe echipe impotriva lui Milan. Suntem puternici, dar trebuie sa mai crestem. Cand vom invinge pe Milan in deplasare vom putea spune ca suntem foarte buni", a precizat Mutu, care in primavara, la Florenta, a marcat de doua ori in poarta milanezilor (scorul a fost 2-2). "Mutu este un jucator de clasa, cu o mare personalitate. Sunt fericit sa-l am in echipa si cred ca poate repeta prestatia din sezonul trecut. Sunt convins ca poate mai mult, chiar sa devina golgheter in Serie A", a spus Cesare Prandelli, antrenorul Fiorentinei. Site-ul "fiorentinanews.com" i-a acordat nota 10 lui Mutu. "S-a miscat foarte bine, a coborat si la mijlocul terenului, a marcat golul egalizator si a adus bucuria fotbalului pe <<San Siro>>. Daca mai exista vreun dubiu, fenomenul Fiorentinei este Mutu: <<cel care lumineaza intens>>", a scris sursa citata. "Mutu este liderul Fiorentinei si acest lucru se vede nu numai in joc, ci si atunci cand tipa pe teren la colegii sai. Impotriva Milanului a marcat cu o lovitura de cap, care nu este specialitatea sa. A fost peste tot ca un adevarat lider, dar a fost si ghinionist atunci cand a ratat o mare ocazie", a scris site-ul "fiorentina.it", care i-a acordat nota 8,5. "Fenomenul. A marcat un gol cu capul si a mai ratat o ocazie uriasa. De neinvins", a scris "calciotoscano.it", in timp ce "firenzeviola.it" a notat ca "Mutu este fenomenul Fiorentinei. Inca o data, romanul si-a demonstrat valoarea incomensurabila". "Mutu este inima Fiorentinei. Daca in prima repriza nu a iesit la rampa, in partea a doua si-a aratat intreaga valoare. A jucat fara teama in fata lui Gattuso si a castigat. Golul a fost un premiu just pentru prestatia sa din teren", a scris "goal.com".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.