Manchester United, considerat cel mai bogat club de fotbal din lume, a inregistrat o scadere cu peste 50 la suta a veniturilor obtinute in primul semestru al sezonului 2004/2005 ca urmare a cresterii salariilor jucatorilor si a reducerii veniturilor din drepturile de televizare. Inainte de plata impozitelor, profitul clubului pentru perioada august 2004-ianuarie 2005 s-a cifrat la 18 milioane de euro, inregistrand o scadere cu 54 la suta fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.

Veniturile gruparii engleze au scazut ca urmare a renegocierii contractelor pentru drepturile de televizare si a cresterii masei salariale cu aproximativ 13 la suta, pana la 42,7 milioane de lire sterline. In intersezon s-au cheltuit 27 milioane de lire sterline pentru achizitionarea atacantului Wayne Rooney si 13,9 milioane de lire sterline pentru transferurile jucatorilor Alan Smith si Gabriel Heinze. De asemenea, contractele antrenorului Alex Ferguson si al atacantului olandez Ruud van Nistelrooy au fost renegociate, astfel ca masa salariala reprezinta acum 46,6 la suta din veniturile clubului, fata de 40,8 la suta cat era in urma cu un an. "Un prim semestru plin de provocari a devenit mai dificil ca urmare a speculatiilor privind o posibila preluare a clubului de catre miliardarul american Malcolm Glazer", a declarat directorul general al clubului englez, David Gill.

Pe de alta parte, Gill a declarat ca nu este nici imposibila si nici de neimaginat o eventuala despartire de antrenorul Alex Ferguson, daca echipa va continua sa nu aiba rezultate dupa doua sezoane deceptionante. "Se poate renunta la el. Fotbalul este un sport in care presiunea este foarte mare.
Totusi, nu s-a discutat acest subiect la nivelul conducerii. Ar fi un prejudiciu pentru club sa se ia o decizie precipitata pentru ca echipa nu a reusit sa castige campionatul al doilea an consecutiv", a mai spus oficialul gruparii engleze.

Alex Ferguson, in varsta de 63 de ani, este antrenorul echipei Manchester United de 18 ani. In acest sezon echipa engleza a ratat calificarea in sferturile de finala ale Ligii Campionilor si ocupa locul 2 in Premier League, la diferenta de 11 puncte de Chelsea Londra, cu opt etape inainte de finalul sezonului.

Singurul trofeu pe care il mai poate castiga echipa in acest sezon este Cupa Angliei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.