Sport 31 August 2007 01:17
La finalul unei saptamani “imbibate” de fotbal european, care ne-a oferit rezultate contradictorii, cea de-a sasea runda a campionatului intern anunta cateva partide interesante pentru acest week-end.

Daca e sa ne luam dupa traditii si orgolii, cele mai atractive meciuri se anunta intalnirile din Giulesti, intre Rapid si Universitatea Craiova si cea de la Arad, unde UTA si Poli Timisoara dau piept in asa numitul “derby al vestului”. In schimb, dupa o trecere in revista a ierarhiei la zi, putem afirma cu siguranta ca si jocul dintre Unirea Urziceni si Steaua ofera premisele unei inclestari atractive, deschise oricarui rezultat.
Altadata un meci care umplea la refuz arenele din Giulesti sau Banie, Rapid - Universitatea Craiova incearca sa redevina un derby, obiectiv care se pare ca se va concretiza abia atunci cand “Stiinta” se va apropia macar de echipa inceputului anilor '90, cand a si cucerit ultimul titlu de campioana.

Pana atunci, la fel ca in ultimii ani, rapidistii pleaca din postura de favoriti si maine seara si spera ca printr-o victorie sa treaca pe locul intai in clasament. Oltenii insa nu vin sa se predea, mai ales dupa revenirea lui Ovidiu Stanga pe banca tehnica, acesta determinandu-l pe patronul Adrian Mititelu sa-i reprimeasca in lot si pe “renegatii” Saceanu, Stoica, Dina si Gargalie. - “Derby-ul vestului”, UTA - Poli Timisoara, este abordat cu maxima conecentrare de cele doua tabere, asta desi mijlocasul “violetilor”, Dan Alexa, declarase deunazi ca partida nu poate fi considerata derby decat de aradeni. Alexa a fost contrazis chiar de antrenorul sau, care spera ca Poli sa obtina prima victorie in deplasare din acest sezon. “UTA - Poli este un derby, iar derby-urile sunt intalniri pline de neprevazut. Intr-un derby nu exista favoriti, iar noi daca vrem sa ajungem in varful clasamentului trebuie sa incepem sa castigam si in deplasare. Sper ca toti jucatorii sa fie in forma, desi nu vor juca Ganea, care probabil va fi suspendat, si Canu”, a spus Dusan Uhrin jr.

Recent calificati in grupele Champions League, “ros-albastrii” nici nu concep sa se impiedice in campionat, iar asta inseamna trei puncte obtinute duminica, in fief-ul Unirii Urziceni. Numai ca gazdele, cu ex-stelistii Dan Petrescu si Mihai Stoica in staff-ul echipei, vor sa confirme pozitia din clasament si sa provoace prima infrangere pentru Hagi & comp.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.