Sport 31 August 2007 12:18
Tenismenul roman Andrei Pavel a trecut, miercuri, de germanul Dominik Meffert, scor 3-6, 6-3, 6-2, 7-5, in primul tur al turneului de Mare Slem de la US Open, dotat cu premii in valoare de 19.600.000 de dolari, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Pentru victoria sa din primul tur, Andrei Pavel a primit un cec 27.500 de dolari, iar in urmatorul tur il va intalni pe croatul Ivan Ljubicic, favoritul numarul 12 al turneului.

Cei doi tensimeni s-au intalnit de cinci ori pana acum, in doua partide impunandu-se Andrei Pavel. Ultimul meci s-a disputat anul acesta, la Umag (Croatia), cand romanul l-a eliminat pe Ljubicic in primul tur. O alta victorie a lui Pavel a fost la turneul de la Basel (Elvetia), tot in primul tur.

In competitia feminina, romanca Edina Gallovits a ratat calificarea in turul doi la US Open, ea fiind invinsa de frantuzoaica Severine Bremond, scor 6-1, 7-5. Pentru participarea in mansa inugurala a turneului de Mare slem, Gallovits a primit un cec in valoare de 17.500 de dolari. Gallovits a ramas in competitia de dublu, unde face pereche cu americanca Lilia Osterloh si va intalni in primul tur cuplul chinez Shuai Peng/Zi Yan, cap de serie numarul 10 al turneului.

Tot la dublu si tot in primul tur mai joaca romanca Andreea Ehritt-Vanc, care face pereche cu rusoaica Anastasia Rodionova si juca impotriva cuplului Lisa Raymond (Statele Unite)/Samantha Stosur (Australia).

Singura romanca ramasa in competitia americana pe tabloul feminin la simplu este Raluca Olaru care o va intalni in turul doi pe Venus Williams.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.