Internationalul spaniol a decedat marti, in urma complicatiilor cardiace pe care le-a suferit in timpul meciului FC Sevilla - Getafe (4-1), din prima etapa a campionatului spaniol. Puerta a lesinat pe teren in minutul 30 al meciului si a fost ajutat de colegul Dragutinovic sa nu-si inghita limba.

Dupa ce a primit ingrijiri medicale, Puerta a parasit terenul pe propriile picioare. La vestiar insa, a lesinat din nou si a fost transportat de urgenta la spitalul Virgen del Rocio. Jucatorul a fost internat la sectia de terapie intensiva, unde a facut mai multe stopuri cardiace consecutive, iar inima lui a cedat marti dupa-amiaza.

Sevilla intreaga este socata dupa ce, in 1973, stadionul Ramon Sanchez Pizjuan a fost martorul unui caz similar, cand jucatorul Pedro Berruezo a decedat, dupa ce in prealabil lesinase, ca si Puerta, pe teren.

Groaznica disparitie a lui Puerta aminteste de alte tragedii petrecute pe terenul de fotbal: Marc Vivien Foe (Camerun, 2003), Miklos Feher (Benfica Lisabona, 2004). in primavara acestui an, Puerta (dreapta) l-a avut ca adversar direct pe Banel Nicolita, in "dubla" Steaua - Sevilla, din optimile de finala ale Cupei UEFA.