Sport 28 August 2007 01:57
Gestul incredibil al lui Ionel Ganea, agresarea unui arbitru, este doar ultimul dintr-o serie impresionanta de acte de violenta. Fostul international a avut probleme la aproape toate echipele pe la care a trecut de-a lungul carierei.

Minutul 70 al partidei Poli Timisoara - Rapid (1-1) de duminica seara a adus imagini fara precedent in prima liga din Romania. infuriat ca asistentul Dorin Mudura a semnalizat un fault care i-a adus eliminarea, Ganea a sarit la gatul arbitrului, reusind sa il loveasca pe acesta cu pumnul in stomac. Atacantul nu e la prima abatere de acest gen, fiind recunoscut drept un tip extrem de violent.

Atacantul banatenilor a inceput tare meciul si, daca nu ar fi intervenit o greseala de arbitraj, ar fi trebuit sa paraseasca terenul inca din minutul 3, cand a avut o intrare brutala la rapidistul Costin Lazar. Arbitrul stefan Erdei i-a dat doar galben, cu o indulgenta pe care avea sa o regrete.

Nervos pe toata durata meciului, Ganea a explodat in minutul 70. La o faza la care se pare ca l-a lovit pe Sapunaru, „Ganezu" s-a ales cu eliminarea. Asistentul Dorin Mudura, 24 de ani, a fost cel care a semnalizat faultul. S-a ales cu o bataie cum nu s-a mai vazut in Liga I, fiind strans de gat si lovit. Pumni si oase rupte Unul dintre cei mai valorosi atacanti romani ai ultimului deceniu, Ionel Ganea, 34 de ani, a iesit in evidenta in dese ocazii din cauza comportamentului sau violent.

Cartea de vizita a fotbalistului e plina de abuzuri. Pe vremea cand evolua la Craiova l-a lovit pe colegul sau Frasineanu, provocandu-i o dubla fractura de mandibula. in noiembrie 2000, cand era legitimat la Stuttgart, s-a batut cu unul dintre colegii sai, Jochen Seitz. in 2001, la nationala, s-a luat la bataie si cu Bogdan Stelea, fiind la un pas sa-l loveasca si pe selectionerul Ladislau Boloni dupa ce a fost folosit doar 12 minute intr-un meci cu Italia. in 2004, intr-un meci amical cu Scotia, l-a faultat violent pe fundasul John Kennedy.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.