Sport 27 August 2007 01:15
Dupa remiza inregistrata in Gruia, cu Steaua, scor 0-0, CFR Cluj s-a deplasat, simbata, la Buzau, pentru confruntarea cu Gloria, "satelitul" neoficial al ros-albastrilor.

Daca acum o saptamina, trupa lui Ioan Andone s-a impiedicat acasa de vicecampioana, simbata, ardelenii s-au razbunat pe surata mai mica a Stelei. Clujenii au deschis scorul in minutul 5, prin Eugen Trica, acesta marcind de la sase metri, dupa o pasa in fata portii de la Fabbiani. Buzoienii au restabilit egalitatea in minutul 26, cind Claudiu Ionescu a transformat o lovitura libera de la 25 de metri. Formatia antrenata de Ioan Andone a marcat golul victoriei in minutul 84, prin Fabbiani. Argentinianul a primit o pasa la sase metri si a inscris, cu un sut printre picioarele lui Barbu. Presedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Muresan, a fost primit cu ostilitate pe stadionul din Buzau. Spectatorii au scandat "afara, afara cu ungurii din tara!", in momentul in care oficialul gruparii "feroviare" si-a facut aparitia in stadion. In minutul 7, la arena "Gloria" a sosit si finantatorul Stelei, Gigi Becali, impreuna cu vicepresedintele Consiliului de Administratie, Teia Sponte. Becali a avut parte de un tratament diametral opus, fiind aplaudat la scena deschisa de cei 7.000 de buzoieni.

Muresan: "Becali imi este indiferent"

La finalul partidei, Iuliu Muresan a declarat ca prezenta patronului Stelei in tribuna nu a contat si considera ca echipa sa a cistigat meritat. "A fost un meci destul de greu, Gloria s-a aparat bine, pentru ca avea nevoie de puncte, dar pina la urma noi am reusit sa ne impunem meritat. Le-am spus baietilor de la inceput ca o sa avem un meci greu, pentru ca buzoienii se vor agata de fiecare minge. A mai fost si Gigi Becali prin preajma, dar nu joaca banii, ci echipele pe teren. Pe mine nu ma deranjeaza Gigi Becali, pentru ca este un personaj pitoresc, iar atit timp cit nu ma jigneste, imi este indiferent", a spus presedintele clujenilor.

Stoica, impresionat de jucatori

Antrenorul Gloriei, Stefan Stoica, s-a declarat impresionat de daruirea jucatorilor buzoieni si considera ca victoria clujenilor a fost una meritata. "Cel mai mult mi-a placut ca la finalul meciului, fotbalistii mei plingeau pe teren. Chiar daca nu am cistigat, ma bucura faptul ca baietii si-au schimbat mentalitatea si au inteles ca Gloria Buzau este deasupra fiecaruia. Echipa mea a luptat, dar am avut ghinion ca am primit acel gol pe finalul partidei. Dupa cum s-au desfasurat lucrurile in teren, cred ca CFR Cluj este o echipa buna, care a meritat victoria", a declarat Stefan Stoica.

Andone: "Am cistigat cu sansa"

Tehnicianul lui CFR Cluj, Ioan Andone, a spus ca rezultatul este unul normal, dar considera ca echipa clujeana a avut si putin noroc: "Evident ca sint multumit ca am reusit sa luam cele trei puncte puse in joc, si trebuie sa recunosc ca am cistigat si cu sansa. Echipa buzoiana ne-a dat o replica buna, insa pina la urma experienta si-a spus cuvintul". De asemenea, Andone a mai afirmat ca acum se gindeste la partida cu Anorthosis Famagusta, din turul doi preliminar al Cupei UEFA. "Mergem la Famagusta sa cistigam, sa ne jucam sansele. S-au mai vazut minuni in fotbal si de ce nu ar spera si CFR sa cistige cu 3-0 in Cipru? Dintre echipele din cupele europene, CFR are misiunea cea mai grea. Steaua e ca si calificata in Liga Campionilor, Dinamo, in ciuda egalului, are tot o misiune dificila. N-as fi avut emotii cu Dinamo in formula completa", a spus Andone. Returul dintre CFR Cluj si Anorthosis este programat joi, la Famagusta, la ora 20.00. Prima mansa a fost cistigata de ciprioti, cu 3-1.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.