Sport 27 August 2007 01:10
Sarace in performante notabile pentru delegatia romana, primele doua zile ale Campionatelor Mondiale de atletism de la Osaka au fost salvate de succesul obtinut de Cristina Casandra Iloc.

Fosta detinatoare a recordului mondial in aceasta proba, ea s-a calificat cu cel mai bun timp in finala, lupta pentru medalii urmand a avea loc astazi.

"Obiectivul meu era sa ajung in finala. De acum, ma pot gandi si la medalii", a declarat ea, pentru www.succeslaosaka.ro, site-ul dedicat participarii romanilor la acest CM.

Cea mai proasta veste a primelor zile a venit de la Marian Opera. Considerat a fi unul dintre cei mai autorizati sportivi sa urce pe podiumul mondial la triplusalt, galateanul s-a retras din calificari dupa efectuarea catorva sarituri de incalzire.

Pe blogul ei, deschis de Gazeta Sporturilor, Andreea Raducan, prezenta la intreceri, informeaza ca Oprea a acuzat dureri la piciorul drept, in zona inghinala a muschilor adductori. Conform antrenoarei sale, Doina Anton, in cazul in care ar fi concurat, Oprea - vicecampion olimpic in 2004, la Atena - risca sa se aleaga cu o ruptura musculara. in aceste conditii, sanse pentru cucerirea unei medalii mai au doar fetele. Obiectivul impus de Federatie petru aceste Mondiale il reprezinta ocuparea a cel putin doua locuri pe podium.

Tarlea, in semifinale

Ionela Tarlea s-a calificat ieri in semifinalele probei de 400 m plat din cadrul Campionatelor Mondiale de al Osaka. Romanca a obtinut cel de-al treilea timp in seria a patra, dupa Novlene Williams (Jamaica, cu 50.21) si Ana Gabriela Guevara, Mexic, cu 50.85). Tot duminica, Mircea Bogdan a ratat calificarea in finala probei de 3.000 metri obstacole. Esecuri in tentativa de a ajunge in ultimul act au mai inregistrat Anca Heltne (aruncarea greutatii) si Sergiu Ursu (aruncarea discului).

Sport periculos

Chiar daca nu exista adversitate directa, precum la fotbal, rugby, baschet sau handbal, atletismul este un sport periculos, care se poate incheia cu accidentari serioase. Cea mai buna dovada o reprezinta fotografiile alaturate, ambele surprinse in timpul seriilor probei de 3.000 m obstacole (feminin, respectiv masculin).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.