Sport 24 August 2007 02:08
Nationala de fotbal a Romaniei a trecut la pas, scor 2-0, de nationala Turciei si ne ofera multe sperante, dupa jocul prestat, ca poate ajunge din nou la un turneu final dupa o seceta de opt ani.

Echipa trimisa in teren de Piturca nu a prea reusit sa se descurce in prima repriza, dar a aratat un cu totul alt fotbal dupa intrarile lui Dorinel Munteanu, Nicolita sau Claudiu Niculescu. Turcia a parut o echipa oarecare in fata tricolorilor, pe care ii asteapta o deplasare dificila la Minsk, impotriva Belarusului.

Piti, in sfarsit multumit

Selectionerul Romaniei s-a declarat multumit de travaliul si de jocul prestat de jucatorii sai, spunand ca asteapta o partida cel putin la fel de reusita in preliminarii, la Minsk. "A fost un meci trecut cu brio de reprezentativa noastra. Am intalnit o echipa foarte buna, care a avut perioade foarte bune de joc in care noi am suferit, insa pana la urma, mai ales in repriza a doua, jocul nostru a mers foarte bine si am castigat. Cred ca scorul putea lua proportii fara acele ratari. Am obtinut ce ne-a interesat, victoria. Sper ca la Minsk sa repetam jocul bun si sa castigam", a declarat selectionerul.

Dorinel, clasa si valoare la 39 de ani

Unul dintre marile castiguri ale acestei partide este, paradoxal, veteranul din randul tricolorilor, Dorinel Munteanu, cel care alearga si paseaza ca in tinerete. Clasa si inteligenta lui "Munti" au adus cel de-al doilea gol si alte faze periculoase pentru poarta "Semilunii". Antrenorul-jucator al Vasluiului poate reprezenta o solutie pentru ultimele 30 de minute ale oricarui meci al primei reprezentative. O victorie la Minsk ne-ar deschide serios drumul catre un turneu final EURO 2008 la care visam de la eliminarea cu Italia din vara lui 2000.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.