Sport 23 August 2007 11:20
"Eu sunt un dresor de oameni", a fost prima declaratie a lui Gigi Becali, finantatorul Stelei, invitat la emisiunea "100%", a lui Robert Turcescu, marti seara.

"Ma pricep cel mai mult la oameni, cea mai mare calitate a mea este sa lucrez cu oamenii si sa-i conduc. De exemplu, eu angajez un antrenor si daca greseste ma consult cu altii si ii spun unde greseste. Eu sunt un dresor de oamenii", a afirmat Becali.

Finantatorul a explicat de ce este singurul care decide la club si la echipa: "Hagi sa intre in Liga, sa ia campionatul si dupa aia mai vorbim. Lucrurile s-au schimbat, nu mai sunt asa cum am declarat la inceput, pentru ca el nu este un asa bun luptator cum am crezut".

Becali a dezvaluit in premiera, un alt caz din "bucataria interna" a echipei, care l-a determinat sa-l atace pe Hagi. In cantonamentul din Olanda, Hagi a vrut sa-l trimita acasa pe Lovin, nemultumit de modul in care acesta se prezentase intr-un amical, si l-a sunat pe Becali sa-i comunice decizia sa. Dupa mai multe discutii Hagi a acceptat a doua zi ca Lovin sa ramana la echipa.

Patronul din Ghencea a mentionat si celelalte doua lucruri care i-au intarit convingerea ca Hagi inca nu este un mare antrenor. Tot in Olanda, 5 jucatori reprezentanti ai echipei, Radoi, Dica, Goian, Neaga si Petre Marin s-au plans de metodele de antrenament ale lui Hagi si de modul in care acesta discuta cu ei. Mai mult au acuzat faptul ca Hagi nu are scheme clare de antrenament, nu a creat niste trasee de joc, spunandu-i finantatorului ca ei joaca doar din "experienta". Practic, finantatorul a dezvaluit ca jucatorii l-au acuzat pe Hagi ca nu ar fi un bun pedagog.

Becali a spus ca a ramas impresionat de ce i-a transmis un jucator, nenominalizat de finantator: "E nasul tau, dar daca nu ne calificam in Liga el se intoarce la "IAKI", are bani, dar noi avem familii de intretinut. Luam 150.000 pentru Liga, daca nu ne calificam...".

Al treilea motiv pentru care Becali ar fi avut iesirea la adresa lui Hagi a fost acela ca antrenorul stelist s-a certat cu Adrian Ilie, care ar fi vrut sa plece de la Steaua, unde a fost la dorinta expresa a lui Becali, dar a ramas la insistentele finantatorului. Cauza: Hagi l-ar fi acuzat pe Adrian Ilie ca il spioneaza la antrenament iar managerul stelist a fost revoltat de afirmatiile antrenorului stelist.

"Cel mai mare dusman al lui Hagi este o parte din personalitatea lui. Vreau sa omor acea parte din personalitatea lui Hagi, ca sa fac din el un mare antrenor", a mai spus Becali.

Becali a dezvaluit care este cel mai important lucru, in toata aceasta criza de la Steaua: "E vorba de bani aici. Sunt 30 de milioane, 15 acum si 15 daca luam campionatul. Daca nu ne calificam cine imi da banii astia? Sau macar alea 4, primele pentru Liga Campionilor ?".

"Acum, vreau sa iau astia 12-15 milioane. Dupa aia, chiar daca jocul mai scartiie, poate Radoi sa joace si in alta parte, dar acum trebuie sa luam astia 15 milioane. Vreau banii, dupa-aia mai vorbim, il putem face pe Hagi mare antrenor", a mentionat patronul din Ghencea.

Finantatorul a recunoscut ca Olaroiu era un personaj mult mai maleabil, care accepta dorintele patronului. "Olaroiu m-a invatat cu Liga, cu campionatul, cand o sa faca si Hagi asa, atunci vorbim altfel", l-a laudat Becali pe fostul tehnician.

Pe langa posibilitatea de a pierde bani, in cazul in care Steaua nu intra in Liga, Becali mai are o problema: "Cum ma mai bat eu cu Berlusconi, cu Abramovici? Eu vreau doar Liga, sa nu mai aud de Cupa UEFA".

Becali a mai dezvaluit si cum este acoperit salariul de antrenor al lui Hagi la Steaua. Tehnicianul stelist castiga doar 50.000 de euro pe an de pe urma contractului individual de munca, iar restul de 350.000 provin dintr-un contract de imagine. Veniturile lui Hagi pot ajunge pana la 800.000-1.000.000, daca acesta isi indeplineste obiectivele, intrarea in Liga Campionilor si castigarea campionatului.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.