Sport 16 August 2007 00:28
Dinamovistii au remizat marti seara la Roma, 1-1 cu Lazio, dar au lasat impresia ca puteau obtine mai mult daca ar fi avut curaj

Dupa cinci tentative esuate de a ajunge la masa bogatilor, "cainii rosii" sunt de data aceasta mai aproape ca niciodata de accederea, in premiera, in grupele Ligii Campionilor. Campioana Romaniei a remizat pe "Olimpico", scor 1-1 cu Lazio, in prima mansa din turul III preliminar al competitiei, si este favorita la calificare. Fara a straluci la Roma, ce-i drept, si in conditiile unor absente importante, Moti si Margaritescu, la care s-au adaugat accidentarile din prima jumatate de ora ale lui Zicu si Val. Nastase, Dinamo a avut noroc (a marcat la prima actiune de atac), l-a avut in poarta pe eroul Lobont (acesta a parat si penalty-ul lui Rocchi, dupa un hent stupid al lui St. Radu), dar s-a si speriat pe final, cand a jucat minute bune cu doi oameni in plus!

Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, a declarat ca nu este multumit de rezultat. "A fost un meci greu, nu sunt multumit de rezultat, nu trebuie sa uitam ca Lobont a aparat un penalty si nu doar atat. Practic, toate fazele lor au fost pe greselile noastre, se vede si lipsa de experienta a unor jucatori. Am avut superioritate numerica, nu am profitat de acest lucru. Nu sunt multumit. Plus cartonasul rosu si multi accidentati. Am facut repede schimbari, Zicu a suferit o accidentare grava, Nastase la fel. Am scos un rezultat bun, dar sunt putin ingrijorat pentru retur. Speram sa reusim sa inscriem al doilea gol care ne-ar fi dat sanse mari pentru calificare", a spus Rednic la Prima TV. Rednic considera ca Dinamo a castigat o batalie, dar nu si razboiul. "Ma bucur ca suporterii au fost in numar destul de mare si le multumim. Imi pare rau ca nu le-am oferit o victorie. Trebuie sa ne gandim la retur. Am castigat o batalie, dar nu razboiul. Vreau sa uitam acest meci, am facut un egal, am dat gol in deplasare, dar este o echipa puternica Lazio, trebuie sa avem mare grija. Meciul de la Bucuresti va fi mai greu, pentru ca noi l-am facut sa fie asa. Trebuia sa castigam. Am avut superioriate, am luat gol cu mare usurinta, lipsa de concentrare, bine ca s-a terminat asa, este un rezultat pozitiv. Calificarea este departe. Trebuie sa incepem returul ca si cum ar fi prima intalnire cu Lazio", a spus Rednic.

Borcea vede sanse egale

Actionarul Vasile Turcu a declarat ca a trait meciul la intensitate maxima, pe final fiind chiar obligat sa ia un distonocalm. "Il felicit pe Lobont, a fost eroul meciului, si pe toti jucatorii. Plecam cu sanse egale acum. Am luat un distonocalm, ca simteam ca nu mai rezist. Asta inseamna ca bagi bani in fotbal, traiesti cu emotii, este normal. Le multumesc jucatorilor pentru rezultat, s-a vazut ca avem fotbalisti cu experienta, care nu s-au pierdut. Asteptam sa vedem cat de grava este accidentarea lui Zicu, dar Rednic va gasi solutii ca sa putem invinge la Bucuresti, ne trebuie 1-0 si ne calificam", a spus Turcu. Cristian Borcea, directorul general al lui Dinamo, a spus ieri, la revenirea in Romania, ca sansele ca echipa antrenata de Rednic sa patrunda in grupe au crescut la jumatate dupa rezultatul de 1-1 obtinut la Roma. "Normal ca suntem multumiti. Doar am jucat cu Lazio. Am auzit comentarii prin tara ca se putea mai mult, dar Lazio cred eu ca e o echipa de talie mondiala. Daca, inaintea partidei, Lazio era favorita, acum sansele de calificare sunt egale pentru fiecare echipa. Sperante pentru meciul retur avem, dar trebuie sa jucam mult mai bine pentru ca va fi un meci mult mai greu decat la Roma. Va trebui sa ne autodepasim. Cel mai important jucator al nostru din meciul cu Lazio vor fi cei 50.000 de dinamovisti", a spus Borcea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.