Sport 15 August 2007 17:50
Steaua se afla fata in fata cu o noua calificare in grupele Ligii Campionilor. Daca anul trecut, echipa ros-albastra a avut un adversar mult mai puternic in turul trei preliminar – belgienii de la Standard Liege – fotbalistii din Ghencea se vor lupta acum cu o echipa mult mai modesta. BATE Borisov, o grupare de care elevii „Regelui” pot trece cu mare usurinta, considera opinia publica. Chiar asa sa fie?!

De la jucator la oficial si de la copil la batran, toata suflarea ros-albastra din tara noastra este de parere ca echipa bielorusa poate fi invinsa cu foarte mare usurinta. Site-ul oficial al UEFA atribuie echipei vicecampione adjectivul „puternica”, considerand Steaua mare favorita in disputa ce ve avea loc miercuri seara la Borisov. Cu toate acestea, trebuie tras un semnal de alarma! Hagi si ai lui pot face o singura greseala in vederea obtinerii sau ratarii calificarii, aceea de a isi subestima adversarul. Asa cum au facut in returul cu Zaglebie, stelistii fiind la un pas - marisor, ce-i drept - de a fi eliminati din cupele europene.

De aceasta data, datele probleme sunt cu totul altele. Intalnirea din Belarus este una mult mai importanta, intr-adevar, dar nu neaparat prin numele adversarului, cat prin miza pusa in joc: un loc la „masa bogatilor” si cel putin zece milioane de euro in cont. Sa nu uitam de faima si de respect, alte doua aspecte extrem de importante pentru ambele cluburi si, de ce nu?!, tari. Drept urmare, la fel cum noi, romanii suntem „flamanzi” dupa performanta si dupa bani, de ce nu ar fi si bielorusii?! Si sa nu uitam un alt aspect: ca orice ex-sovietici, fotbalistii lui BATE pot produce mari minuni in momentul in care sunt ambitionati si pot lupta pana la capat, „murind” chiar cu adversarul de gat. Daca mai adaugam si faptul ca Hagi nu pare deloc binepregatit in ceea ce priveste formatia bielorusa si ca echipa din Borisov se afla in plin campionat, disputand 15 meciuri, spre deosebire de cele trei ale Stelei, putem spune ca partida de miercuri seara se anunta una deloc facila. Sa cunoastem insa mai bine formatia cu care echipa ros-albastra va da piept pentru o calificare in grupele Ligii:

Prezentare BATE Borisov

Adversara Stelei din turul trei preliminar al Ligii Campionilor este nimeni alta decat campioana Belarusului. Clubul BATE Borisov a fost infiintat in 1973. In cei 34 de ani de existenta, a castigat doar patru trofee, toate nationale: trei titluri de campioana si o Cupa a Belarusului. Culorile oficiale sunt galben si albastru. Stadionul echipei bieloruse se numeste Horodskyi si are o capacitate foarte mica: doar 5.500 de locuri. BATE Borisov a format doi jucatori de top: actualul mijlocas al lui Arsenal, Aleksandr Hleb si fostul atacant al lui AC Milan, Vitali Kutuzov. Patronul echipei este Anatoli Kapski. Tehnicianul Ihar Kryushenko dispune de un lot modest, singurii „stranieri” fiind rusi. Iata cateva nume ale belarusilor: Aleksandr Fedorovich (portar), Egor Filipenko, Vitali Kazantsev, Anri Khagush, Artem Radkov (fundasi), Aleksandr Ermakovich, Sergey Krivets, Pavel Platonov, Valentin Radevich (mijlocasi), Gennadi Bliznyuk, Dmitri Platonov (atacanti). BATE a jucat 25 de meciuri in cupele europene, dintre care noua in tururile preliminarii ale Ligii Campionilor. Palmaresul nu este unul prea impresionant: 9 victorii, 2 egaluri, 14 infrangeri, golaveraj 27-44. In aceasta editie, campionii Belarusului a pierdut, in primul tur preliminar, cu scorul de 2-0 in Cipru, in fata lui APOEL Nicosia. Cu toate acestea, au castigat returul cu 3-0, printr-un gol marcat in prelungiri. In turul doi, au trecut cu 3-1 in deplasare si 1-1 pe teren propriu de campioana Islandei, Hafnarfjordur.

Cel mai probabil, Gica Hagi va opta pentru urmatorul „unsprezece” in meciul contra celor de la BATE: Zapata - Golanski, Goian, Rada, P. Marin - Radoi, Plesan - Nicolita, Dica, Croitoru- Neaga.

Partida BATE Borisov - Steaua Bucuresti, contand pentru prima mansa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, va avea loc miercuri, de la ora 20.00, pe stadionul Gradski din Borisov. Intoarcerea stelistilor este prevazuta imediat dupa meci, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 02.00.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.