Sport 6 August 2007 00:28
FC Vaslui a dat lovitura pe stadionul campioanei. Echipa condusa magistral din teren de veteranul Dorinel Munteanu s-a distrat cu «cainii», obtinand o victorie mai clara decat o arata scorul de pe tabela, 2-0.

"Vor fi sanctiuni, s-au pierdut si bani, si puncte foarte importante. Se vor schimba multe la Dinamo", a spus antrenorul "cainilor", Mircea Rednic.

Acesta a tinut sa-i critice pe jucatori pentru modul in care au abordat partida cu FC Vaslui, din etapa a doua a Ligii I: "Fotbalistii trebuie sa se respecte pe ei si blazonul lui Dinamo. Nu putem sa intram pe teren si sa ne plimbam ca ne cheama asa cum ne cheama. Sunt foarte dezamagit de atitudinea jucatorilor". "Puriul" si-a gasit si el partea de vina in urma infrangerii de sambata seara: "Sunt principalul vinovat. Am avut incredere prea mare in jucatori si nu am gestionat foarte bine aceasta saptamana".

Porumboiu: 'Am fost prea buni!>>

Finantatorul celor de la FC Vaslui este extrem de multumit de victoria impotriva campioanei. Glumind, Adrian Porumboiu ne-a declarat ca dinamovistii aveau nevoie de "dusul rece" facut de vasluieni, pentru a reveni cu picioarele pe pamant si a se mobiliza in vederea jocurilor din preliminariile Ligii Campionilor.

Click!: Felicitari pentru victorie! I-ati bagat in sedinta pe cei de la Dinamo...

Adrian Porumboiu: stiu, dar bine le-am facut! Anul trecut, dupa ce au facut egal cu noi, au avut o serie de rezultate impresionante: au batut Steaua, Rapid... Meciul asta cu noi era exact ce le trebuia inainte de "dubla" cu Lazio.

Ce credeti ca vor face contra italienilor?

Dinamo se califica sigur! Ascultati la mine ce va spun! Se califica suta la suta!

De unde atata optimism? Nici conducatorii din soseaua stefan cel Mare nu vad lucrurile atat de clare...

Nu stiu ce zic ei, dar credeti-ma ca stiu ce vorbesc! Dinamo va trece de Lazio! Veti vedea ca am dreptate!

Revenind la meciul de sambata... A jucat Vasluiul foarte bine sau Dinamo foarte prost?

Noi foarte bine! Am fost prea buni! Avem un lot echilibrat, cu care ne vom atinge obiectivul in acest sezon de campionat.

Cupele europene?

Obiectivul nostru e sa batem Steaua, Dinamo, Rapidul...

Atat?

Da, pentru ca daca le batem pe ele si nu ne incurcam cu celelalte echipe, ajungem sigur in cupele europene!

Dorinel: 'Dinamo are o perioada proasta>>

Tehnicianul de la FC Vaslui, Dorinel Munteanu, si-a laudat elevii pentru evolutia contra "alb-rosilor". Acesta crede ca echipa campioana a intrat intr-o pasa neagra: "Am meritat cele trei puncte, dupa cum am jucat. in prima repriza nu a fost totul exact asa cum ne-am dorit, insa a doua parte m-a multumit pe deplin. Acest rezultat este foarte bun pentru moralul echipei mele. Dinamo este Dinamo, insa acum trece printr-o perioada proasta".

Dorinel Munteanu s-a aratat surprins de manifestarile fanilor ''cainilor'' la adresa sa: ''Nu sunt obisnuit sa fiu primit cu ostilitate in soseaua stefan cel Mare, dar asa este in fotbal...Trebuie sa trecem peste toate''.

Balace, motivat de efortul lui Munteanu

Dat afara de Dinamo, Silviu Balace a renascut la Vaslui. Fotbalistul a marturisit ca golul marcat impotriva fostei sale echipe reprezinta o mare realizare: "Sunt motivat la fiecare meci, nu doar in fata lui Dinamo, insa a fost o partida speciala pentru mine", a povestit Balace. Fotbalistul a dezvaluit si cum a reusit sa ajunga din nou in varf de forma, intr-un timp relativ scurt: "Dorinel (n.r. antrenorul Dorinel Munteanu) ma motiveaza foarte mult in teren pentru ca il vad ca la 40 de ani alearga cat altii la 20".

Zenga, spion pentru Lazio

in tribunele arenei din soseaua stefan cel Mare s-a aflat si fostul antrenor al Stelei, Walter Zenga. Italianul, insotit la meci de sotia sa, Raluca, i-a monitorizat pe "caini", urmand sa le dea date despre jucatorii lui Dinamo celor de la Lazio Roma. "Dinamo a avut ghinion la fazele fixe. Eu cred ca Romania are acum echipe foarte bune, care pot face fata in Liga Campionilor si in Cupa UEFA.

Cred ca fotbalul romanesc a crescut foarte mult in ultimul timp", a spus Zenga. Antrenorul a prefatat intalnirea campioanei cu echipa italiana: "Cu Lazio, meciul incepe de la 0-0. in plus, Dinamo are avantajul ca a inceput deja campionatul. Cred ca Dinamo are fotbalisti buni si mentalitatea necesara pentru a face un meci bun cu Lazio."

Victorie de 5.000 de euro

Dupa succesul contra dinamovistilor, scor 2-0, jucatorii de la FC Vaslui vor incasa fiecare cate 5.000 de euro, potrivit Regulamentului de Ordine Interioara al clubului. "Baietii merita cu prisosinta acesti bani", ne-a declarat finantatorul clubului moldav, Adrian Porumboiu. Daca la Vaslui se vorbeste de prime, in vestiarul campioanei s-au anuntat penalizari financiare.

Dinamovistii au criticat arbitrajul centralului timisorean Lajos. Conducatorii clubului din soseaua stefan cel Mare i-au reprosat arbitrului intreaga maniera in care a condus jocul si i-au acuzat, voalat, pe sefii moldovenilor ca ar fi facut presiuni asupra "cavalerilor fluierului". "Cine tipa mai tare e ajutat si protejat in campionatul asta", a tunat Cristi Borcea, facand referire la Porumboiu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.