Suparat ca antrenorul Walter Zenga nu l-a utilizat pe Florentin Dumitru in esecul de la Villareal (0-2), care a echivalat cu eliminarea Stelei din Cupa UEFA, patronul Gigi Becali a avut o iesire nervoasa care a dus la ruperea relatiei cu antrenorul italian. In semn de solidaritate cu italianul, presedintele executiv al Stelei si-a inaintat ieri demisia. Nici un oficial al echipei din Bulevardul Ghencea nu a putut fi contactat pentru a confirma informatia.

Eliminarea Stelei din Cupa UEFA, dupa esecul -2 de la Villareal, a scos la iveala disensiunile existente intre cei trei conducatori ai echipei: patronul Gigi Becali, pe de o parte, presedintele executiv Mihai Stoica si antrenorul Walter Zenga, pe de alta. Pentru ca finanteaza echipa, Becali considera ca are puteri depline si poate impune ce jucator doreste in echipa. Asa s-a intamplat dupa meciul tur cu Valencia, cand a facut taraboi ca Zenga nu l-a utilizat pe Andrei Cristea, iar favoritul i-a dat dreptate in retur. Dupa meciul cu Villareal, scanteia de la care s-a aprins focul a fost Florentin Dumitru, pe care Becali il dorea titular pe "El Madrigal".

Reprosurile patronului la adresa antrenorului sau au fost facute in public, pe aeroportul din Villareal, pe un ton greu de acceptat de Zenga, mai cu seama ca erau de fata si jucatorii. "Sa fie folosit Florentin Dumitru! Omul asta si-a dat viata pentru Steaua. De acum inainte, nu o sa mai faca fiecare ce vrea. Mai bine pierdeam pe mana mea", a tunat Becali, in timp ce Stoica incerca sa-i ia apararea tehnicianului.

Se pare ca aceasta a fost picatura care i-a umplut paharul nemultumirii lui Zenga, si de aceea el a luat decizia de a nu se mai intoarce in Romania cu echipa, ci, insotit de secundul Massimo Pederazzini, a plecat in Italia. Pentru ca nici el nu a digerat reprosurile lui Gigi Becali, Mihai Stoica a parasit Aeroportul Baneasa cu masina personala, iar ieri in jurul pranzului si-a inaintat demisia din postul de presedinte executiv. "Meme" ar putea fi inlocuit cu Valeriu Argaseala iar Zenga cu Dumitru Dumitriu sau Marius Lacatus.

Zenga, mandru de realizarile sale pe banca Stelei

Constient de diferenta de valoare dintre echipa sa si Villareal, dar si de faptul ca jucatorii Stelei au incercat cat au putut sa faca fata celei mai in forma echipe din Primera Division, Walter Zenga s-a declarat incantat de ce a realizat el pe banca tehnica a echipei din Ghencea. "Aventura Stelei in Cupa UEFA a fost fabuloasa, o minune. A fost minunat. Am plecat de la Belgrad si am ajuns la Villarreal. A fost un tur frumos. Iesim in optimi si nu am fost eliminati de o echipa slaba", a declarat tehnicianul stelist. El a mai apreciat ca formatia sa "merita mai mult in meciul cu Villareal", dar i-a lipsit increderea.

Zenga a adresat cuvinte de lauda si suporterilor stelisti, care au fost, chiar si in deplasare, al 12-lea jucator al echipei sale. "Suporterii au fost incredibili. Imi pare rau pentru ei. Ca si la Valencia, au fost langa echipa, au fost exceptionali. Nu am nici un regret, am facut totul. Am jucat 12 meciuri in Cupa UEFA, nu doua. Nu ma mai intereseaza daca Villarreal poate castiga sau nu Cupa UEFA. Daca o face, atunci inseamna ca am fost eliminati de castigatoarea Cupei UEFA", a subliniat Zenga.

Craioveanu: "Stelei i-a lipsit un golgheter"

Suporter al Stelei inca de cand era copil, dar si fost jucator timp de patru ani la Villareal, Gica Craioveanu regreta ca formatia din Ghencea a fost eliminata din Cupa UEFA si considera ca in partida de pe "El Madrigal" altfel ar fi decurs ostilitatile daca "submarinul galben" nu deschidea scorul atat de repede si daca militarii aveau un adevarat golgheter in avanposturi. "Steaua a facut un meci foarte bun, insa a avut ghinion ca a primit gol prea repede. Stelei i-a lipsit putin un golgheter, un jucator care sa o bage 'in ate>>. Au existat cinci centrari foarte bune, iar un om de gol adevarat ar fi putut marca", a afirmat Craioveanu.

Pellegrini: "Steaua a jucat mai bine la Villareal decat la Bucuresti"

Antrenorul chilian al Villarrealului, Manuel Pellegrini, a considerat justa victoria echipei sale si a apreciat valoarea adversarului. "Am jucat bine si am meritat aceasta victorie si calificarea. Mi s-a parut ca Steaua a jucat mai bine aici decat la Bucuresti. Din moment ce Steaua a eliminat Valencia, inseamna am trecut de o echipa buna", a subliniat tehnicianul chilian.

La randul sau, atacantul Jose Mari, autorul primului gol al "submarinului galben", a declarat ca Steaua este "o echipa buna, rapida" si ca a fost impresionat de prestatiile a doi jucatori: Andrei Cristea si Bostina. Presedintele Fernando Roig a anuntat ca echipa a dedicat victoria in meciul cu Steaua fotbalistului Santo Cazorla, a carui bunica a murit cu putine minute inainte de meci, in urma unui infarct miocardic. Cazorla a fost introdus pe teren in minutul 53 al partidei de duminica seara si a provocat penaltyul in urma caruia Riquelme a inscris cel de-al doilea gol. Cazorla a aflat de moartea bunicii sale dupa meci, cand, insotit de coechipieri si de famillia sa, a plecat la spitalul unde a decedat bunica lui.

Spaniolii lauda "submarinul galben". Presa iberica a fost extaziata de calificarea echipei Villareal in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, mai ales ca "submarinul galben" a ramas, astfel, singura reprezentanta a fotbalului spaniol in cursa pentru un trofeu european. "Villarreal mentine in viata fotbalul spaniol", noteaza cotidianului "Marca", cel care a caracterizat Steaua ca fiind o formatie "inocenta, care abia a reusit sa opuna rezistenta Villarealului".

"AS" lauda performanta "submarinului galben", adaugand ca Steaua abia dupa pauza a dovedit ca este o "echipa mai solida si mai periculoasa".
Cotidianul madrilen l-a remarcat din nou pe Andrei Cristea - "cel mai bun om al Stelei" - si a apreciat drept dezamagitoare evolutiile lui Bostina si Oprita, in vreme ce Mirel Radoi a fost catalogat drept "durul meciului" pentru interventiile in forta la Jose Mari.

"El Mundo Deportivo" a comparat jocul Stelei cu "miscarea unui taur ranit". "Sangerand de furie, echipa romana a intrat pe terenul de joc imboldita de declaratiile incendiare ale presedintelui sau, un anume Becali", noteaza sursa citata.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.