Sport 1 August 2007 00:52
Satui sa vada cum cei mai buni jucatori din provincie iau drumul Bucurestiului, patronul Universitatii Craiova si cel al lui FC Arges au pus la cale un pact prin care nu-i vor mai lasa pe fotbalisti sa se transfere la cluburile din Capitala.

Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, e recunoscut pentru aversiunea purtata echipelor din Bucuresti. Nu o data, omul de afaceri din Banie a sustinut, sus si tare, ca ar face orice pentru a im-piedica hegemonia celor trei mari forte din Capitala, Dinamo, Rapid si Steaua. Primul pas l-a facut zilele trecute, ajutat de prietenul sau, Cornel Penescu, patronul divizionarei secunde FC Arges. Cel putin la nivel declarativ, cei doi nu vor mai da nici un jucator bucurestenelor. Daca va fi sau nu asa, doar timpul o va dovedi.

Adrian Mititelu si Cornel Penescu au decis sa formeze o coalitie impotriva granzilor din Liga I si si-au anuntat jucatorii ca nu vor fi lasati sa plece la Rapid, Steaua sau Dinamo. "Am un pact cu bunul meu prieten, Penescu. Din aceasta regiune, Oltenia si Muntenia, nu vor mai pleca jucatori spre Capitala. Gata. S-a inchis robinetul. Nimeni nu va mai ajunge in Bucuresti. Vom face schimb intre noi, daca vom avea nevoie de cineva", a spus boss-ul "juvetilor". Mititelu este sigur ca, fara fotbalistii de la Pitesti sau Craiova, cluburile de top nu vor mai avea aceleasi rezultate: "Astept sa vad peste doi ani cum vor arata echipele din Capitala fara jucatori din cele mai bune centre din tara. Se vor bate si isi vor fura intre ele jucatorii, asa cum procedeaza si acum".

Cornel Penescu, patronul lui FC Arges, ne-a declarat ca initiativa i-a apartinut prietenului sau oltean: "stiti ca Adrian (n.r. Mititelu) e mai inversunat impotriva Bucurestiului. Eu sunt mai aproape de Capitala, asa ca nu sunt pornit ca el. Oricum, e o idee foarte buna si, practic, ne vom ajuta intre noi. Ati vazut doar ce superjucatori i-am dat in pauza competitionala? Prepelita si Tanasa au facut legea in prima etapa".

Lista lui Mititelu

Finantatorul Universitatii a facut o lista cu jucatorii care fac legea in momentul de fata in campionatul intern si la echipa nationala si a ajuns la concluzia ca cei mai multi provin de la Pitesti sau Craiova. "Cine sunt liderii fotbalului romanesc? Mutu, Neaga, Dica, Coman - toti au plecat de la Pitesti, iar Chivu, Niculescu, Danciulescu, Radoi sunt jucatori plecati din Craiova".

Andrei Prepelita (stanga) si Ciprian Tanasa sunt cei doi jucatori pe care Universitatea Craiova i-a transferat in aceasta vara de la FC Arges. Ei au devenit rapid titulari in Banie, Tanasa fiind in prezent golgeterul campionatului, cu trei goluri marcate in prima etapa.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.