Sport 1 August 2007 13:59
Galeria lui Dinamo ii acuza pe actionarii gruparii ros-albe ca ii instiga pe suporteri la violenta prin declaratiile pe care le fac in presa. Acestia se declara impotriva disputarii partidelor de pe teren propriu in alt oras decat Bucuresti, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul dinamomania, citat de NewsIn.

Principalul mesaj al fanilor este adresat presedintelui CA al clubului, Nicolae Badea. "Vorbiti ca sunteti interesat in eliminarea manifestarilor violente (verbale si fizice) din stadioane, dar omiteti sa pomeniti ca promotorii si instigatorii acestor tipuri de manifestari sunt insisi actionarii din fotbal care sunt intens mediatizati si cu care dumneavoastra fie sunteti coleg in Consiliul de Adminstratie, fie va pupati si va salutati cu orice ocazie se iveste", se arata in comunicatul suporterilor.

In continuare fanii spun ca Dinamo n-a investit niciun leu intr-un sistem de monitorizare a spectatorilor pe stadion prin care cei care se manifesta violent sa fie idenficati. Ei mai sustin ca "accessul dinspre si in stadion nu convine normelor minimale de siguranta si ca la fiecare meci pe FC Dinamo se pune in primejdie viata spectatorilor ce vin si ies de la stadion in cazul necesitatii unei evacuari rapide, in masa". "Echipe nou promovate si fara traditie au reusit sa construiasca sau sa reamenajeze in 2-3 luni stadioane, in timp ce echipa de actionari si managerii de la FC Dinamo este campioana in promisiuni si comunicate in care se da vina pe Primarie, Minister, CS Dinamo iar acum pe suporteri", mai scriu suporterii.

Referitor la faptul ca Nicolae Badea a declarat dupa incidentele din timpul partidei cu Gloria Buzau ca doreste ca meciurile de pe teren propriu sa se desfasoare in afara Bucurestiului, suporterii au precizat: "Oare prin aceasta nu se incearca ascunderea realitatii ca stadionul Dinamo nu poate organiza in acest moment, in conditii de siguranta, un meci de fotbal? Nu este mai mare rusinea ca Dinamo n-are un stadion omologat pentru Liga Campionilor dar prin lipsa masurilor organizatorice si implicare financiara a FC Dinamo nici macar pentru Liga infractorului Dumitru Dragomir? Echipa noastra se numeste Dinamo Bucuresti. Nu se numeste nici Dinamo Giurgiu, nici Dinamo Calarasi si nici Dinamo Campina!!!"

Fanii mai protesteaza in comunicat si impotriva ultimelor actiuni ale departamentului de imagine al clubului, despre care spun ca abuzeaza de jucatori. "Tinem sa reamimtim ca suporterii dinamovisti nu sunt nici "spartani" care sa fie mutati pe diverse platouri cinematografice, asa cum in ultima vreme clubul a abuzat de imaginea jucatorilor dinamovisti, si nici oi, care sa fie folosite in transhumanta sezoniera, din ciclul Dinamo echipa tuturor si a nimanui. Suporterii dinamovisti nu sunt nici masa de manevra, pe care vreun actionar de la FC Dinamo sa-i foloseasca in lupta cu alti actionari (...)".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.