Sport 31 Iulie 2007 00:04
La exact patru zile dupa debutul cu dreptul in campionatul intern, vicecampioana Romaniei este, asadar, pregatita sa ia startul in noua editie a celei mai galonate competitii a Batranului Continent.

Situatie valabila, de altfel, si pentru Gica Hagi, care, aflat la primul sau meci din postura de antrenor in cupele Europene, isi doreste, firesc, un inceput incununat de succes. Pentru asta insa, e musai ca asta-seara, in mansa intai din faza secunda a Champions League, Steaua sa-si impuna statutul de favorita in fief-ul polonezilor de la Zaglebie Lubin, urmand ca, odata castigat si returul din Ghencea, sa acceada apoi in ultimul “act” preliminar. Care, se stie, ii confera posibilitatea de a lupta pentru reintrarea la “masa bogatilor”.

Accidentarile ii dau frisoane “Regelui”

Sigur ca, intrand in febra partidei din aceasta seara, Steaua n-ar trebui, cel putin la prima vedere, sa se teama de Zaglebie, insa, dincolo de victoria chinuita cu Ceahlaul, din campionat (care nu a fost deloc pe placul finantatorului Gigi Becali), iata ca valul de indisponibilitati ii dau mari batai de cap lui Hagi in perspectiva jocului din Polonia. Concret, in afara vechilor accidentati Ghionea, Vali Badea si Cristocea, pe lista “ruptilor” au aparut, mai nou, Emeghara, Victoras Iacob si Ochirosii, care, adaugati lui Bostina - ramas acasa pentru simplul fapt ca nu mai este pe placul patronului - si Zapata (a carui “carte verde” intarzie sa vina din Columbia), il obliga pe “Rege” sa abordeze cu maxima atentie disputa de la Lubin. “Steaua are prima sansa, dar ar fi o greseala sa spunem ca suntem favoriti certi. Zaglebie este un adversar dificil, pe care va trebui sa-l tratam foarte serios, daca nu vrem sa avem parte de surprize”, a spus prevazator Gica Hagi, inaintea decolarii de pe Otopeni (ieri, ora 10.00). “Totusi, avand in vedere valoarea si experienta superioara, Steaua este obligata sa treaca de turul doi preliminar si, totodata, sa se bata pentru calificarea in grupele Ligii Campionilor”, a completat tehnicianul “ros-albastrilor”. Care, apropo de absenti, poate miza, totusi, pe fotbalisti ca Ov. Petre (refacut dupa lunga perioada de indisponibilitate), Golanski (revenit la o forma fizica optima) sau Badoi (in locul renegatului Bostina), singura incertitudine planand asupra alegerii dintre Cernea si Vatca intre buturi.

Polonezii spera intr-un miracol

De partea cealalta, desi recunosc forta romanilor, iata ca “lesii” nu-si ascund intentia de a da marea “lovitura” si de a produce astfel surpriza acestei competitii. “Am studiat in detaliu prestatiile Stelei si al fiecarui fotbalist in parte. Are un joc placut ochiului, insa nu prea placut pentru rivali. Chiar si asa, vreau ca fiecare dintre baietii mei sa fie pregatit pentru o lupta dura. Steaua a investit milioane de euro in transferuri si se asteapta sa marsaluiasca in meciurile cu noi, insa nu va fi deloc asa. Ne respectam adversarul, dar, cu siguranta nu ne este frica de el. Trebuie sa credem in victorie!”, viseaza antrenorul celor de la Zaglebie, Czeslaw Michniewicz, care, venit dupa startul cu dreptul in campionatul polonez (2-1, sambata, cu Widzew Lodz), spune ca “UEFA nu este oarba” in eventualitatea unui arbitraj partinitor in confruntarea de ast-seara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.