Sport 30 Iulie 2007 01:21
Mult asteptatul debut al buzoienilor in Liga 1 a fost stricat de campioana Dinamo. Elevii lui Mircea Rednic au invins cu destule emotii nou-promovata Gloria spre dezamagirea spectatorilor localnici, mari fani ai rivalei Steaua.

Cei 14.000 de spectatori, multi dintre ei sustinatori declarati ai lui Gigi Becali, au explodat de fercire la golul lui Iovita, care practic a aruncat tribunele in aer.

Lobont a parut paralizat de sutul plasat al buzioanului dar "cainii" s-au ridicat incet-incet, cu toate ca nervii lui Niculescu la intrarea criminala la Gurita s-a transmis si in tribune, acolo unde intre fani si jandarmii aveau loc ciocniri violente. Bucurestenii si-au revenit relativ repede din soc, Adrian Cristea restabilind egalitatea printr-un voleu superb din afara careului.

Dupa pauza, Claudiu Niculescu s-a intors mai relaxat pe gazon si a prins o torpila de Liga Campionilor cu care l-a executat pe Barbu. La 2-1 pentru Dinamo, gazdele au incercat sa faca ceva prin veteranul campionatului, Viorel Ion, dar si prin exoticul Eze. Nimic insa pe tabela. Dinamo a castigat datorita experientei, tot la limita si la acelasi scor ca Steaua si Rapid, dar n-a convins pe nimeni ca este o echipa de Champioans League. Mircea Rednic a apreciat ca jocul dinamovistilor a avut in multe momente de suferit.

Ciocniri violente intre fanii dinamovisti si jandarmi

Meciul lui Dinamo cu nou-promovata Gloria Buzau a fost foarte tensionat. in minutul 25, la scurt timp dupa ce gazdele au deschis scorul, suporterii dinamovisti s-au luat la bataie cu jandarmii care asigurau securitatea. Imediat dupa gol, provocati si de sustinatorii Gloriei Buzau, fanii dinamovisti au inceput sa arunce cu bete de steag, pietre si alte obiecte in directia fortelor de ordine si a suporterilor echipei gazda.

Jandarmii au intervenit in forta in randul suporterilor ce au luat loc la peluza din spatele portii aparate de Bogdan Lobont, lovind mai multe persoane cu bastoanele. Mai multi suporteri dinamovisti au ripostat lovind si ei cu betele de la steaguri in reprezentantii fortelor de ordine. Spiritele s-au calmat dupa aproximativ 5 minute, dupa o discutie intre liderii fanilor dinamovisti si jandarmi.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.