Sport 30 Iulie 2007 01:15
Primul meci, primul scandal de arbitraj, prima rabufnire a imprevizibilului Gigi Becali. Steaua - Ceahlaul, debutul "Regelui Hagi" intr-un meci oficial pe banca vicecampioanei, a avut si greseli flagrante de arbitraj si o reactie ciudata a patronului din Ghencea.

Victoria Stelei trece, astfel, in plan secund, capul de afis fiind tinut de prestatia brigazii lui Coltescu, dar si de relatia Becali - Hagi, una care devine (cam repede!) foarte complicata. Vineri seara, meciul fara spectatori din Ghencea a avut un debut fulminant, cu doua penalty-uri intr-un interval de doua minute. Vranjkovici (`13) a deschis scorul de la punctul cu var, iar Dica a restabilit egalitatea in acelasi mod. Desprinderea pe tabela de marcaj a fost adusa tot de decarul din Ghencea, Dica (`63) punctind cu o lovitura de cap. Pe fondul caldurii excesive (la ora partidei, termometrele indicau peste 35 de grade), nervii s-au intins la maximum pe final, Neaga, Rusmir si Vranjkovici fiind eliminati, pe rind, din cauza gesturilor nesportive. Temerea lui Stefan "Pinalti" fata de delegarea lui Coltescu la jocul din Ghencea a avut acoperire. In minutul 15, craioveanul a dictat 11 metri in urma unui duel petrecut in afara careului intre Nicolita si L.Goian. Interesant este faptul ca, initial, Coltescu aratase lovitura libera de la 17 metri, revenind la semnalizarea tusierului Onita, cel care a mutat infractiunea in interiorul careului. Tot in circa lui Coltescu trebuie pusa si greseala de a nu-i fi acordat cartonas galben lui Cernea, la faza penalty-ului Ceahlaului, portarul Stelei faultindu-l in careu pe Rusmir. In minutul 35, Cernea a primit cartonas galben, ceea ce insemna ca acesta putea fi al doilea advertisment si urma eliminarea goalkeeperului stelist. Din repriza secunda poate fi consemnata doar neacordarea unei lovituri de la 11 metri in favoarea Stelei, de aceasta data, Nicolita fiind faultat clar in careu.

Mofturile lui Becali

Inainte ca Vranjkovici sa deschida scorul, Gigi Becali a parasit nervos stadionul din Ghencea, transmitind presei: "N-am bagat milioane de euro in echipa, ca sa-mi dea gol Ceahlaul acasa! Sint suparat si stiu foarte bine pe cine". Simbata, Becali a avut o intilnire cu Hagi, lamurind situatia cu o "declaratie de pace": "Nu m-am certat cu Hagi nici inainte, nici dupa meci. M-a suparat insa ceva, dar nu pot spune ce anume, pentru ca m-am hotarit sa nu mai dezvalui din casa. Steaua e familia mea, iar pe Hagi nu pot sa ma supar. Inainte de a-mi fi antrenor, eu nu uit ca Hagi este nasul meu".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.