Dinamo a profitat de faptul ca Steaua a fost nevoita de parcursul din Cupa UEFA sa-si amine meciurile de campionat cu Gloria si Rapid. Datorita acestei conjuncturi, campioana a putut egala la puncte formatia din Ghencea in fruntea clasamentului. Cele doua grupari sint despartite acum doar de golaveraj.

Cu toate acestea, dupa terminarea meciului cu Sportul, cistigat simbata de "ciini", intre conducerea clubului si suporteri a izbucnit un conflict de proportii.
In Regie, campioana a aratat ca o echipa mai intremata, dupa ce, in ultimele doua meciuri, a schiopatat vizibil, cu precadere in aparare. Echipa lui Andone n-a stralucit, dar a profitat de jocul fricos practicat de Sportul. "Studentilor" le-au lipsit fantezia si pasele lui Tiberiu Balan, care a parasit terenul, accidentat, dupa doar 25 de minute. Un meci care se indrepta catre 0-0 a fost decis de o faza fixa.

Paltonul norocos

Ca si portughezul Jose Mourinho, antrenorul dinamovist Ioan Andone are un palton norocos. Tehnicianul "ciinilor rosii" a imbracat si ieri, in Regie, haina care i-a adus numeroase victorii. Paltonul a fost purtat cu succes, in sezonul trecut, la partidele din cupele europene, precum si la victoria repurtata, pe teren propriu, impotriva Stelei, scor 2-1. La sfirsitul jocului de simbata, dupa ce a iesit de la conferinta de presa, "Falcosul" si-a stors paltonul imbibat de apa pe parcursul celor doua ore petrecute in ploaie.

"Sinteti niste betivi"

Conducerea de la Dinamo a venit in grup in Regie. Nicolae Badea, Gigi Netoiu, Cristi Borcea, Cornel Dinu si Vasile Turcu au luat loc linga Vasile Siman, patronul Sportului. Dintre sefi a lipsit doar Vladimir Cohn, care are probleme cu legea. Cohn a fost citat vineri intr-un proces al firmei SC Ambro SA Suceava, pentru un prejudiciu de 9,1 miliarde de lei! Scandalul dintre fani si conducere s-a declansat dupa joc si a avut loc in curtea stadionului "Sportul". "Cristi Borcea, esti o mizerie!", l-au apostrofat, la final, suporterii pe directorul executiv, care fusese injurat si jignit pe intreaga durata a jocului. "Daca n-as fi fost la meci cu copilul, le-as fi aratat eu acelor suporteri! Mi-au speriat rau copilul! Niste huligani! M-am dus la ei inainte de meci si i-am rugat sa stea impreuna cu restul galeriei, dar n-au acceptat. Nu le convine nimic, desi am adus cinci jucatori si nu i-am dat voie sa plece lui Niculescu", a mentionat ieri Borcea.

"Sa-mi plateasca stricaciunile!"

"Sinteti niste mizerii!", au scandat fanii, care au scuipat parbrizul masinii conduse de Netoiu. Jandarmii i-au imprastiat pe suporteri. "Comandantul" le-a raspuns contestatarilor. "Sinteti niste betivi care nu stiti ce vorbiti!", li s-a adresat fanilor "vicele" din Soseaua Stefan cel Mare.

Netoiu a adaugat ieri: "Criticile il vizau pe Cristi Borcea, nu pe mine. Totusi, m-am dat jos din masina, pentru a incerca sa discut cu ei. Nu s-a putut face insa acest lucru. Mi-au indoit usa din spate a masinii. Cei de la Jandarmerie au filmat incidentul si sper sa ia masurile care se impun. Suporterii sa-mi plateasca stricaciunile! Unii dintre ei erau beti in momentul acela! Acei baieti (n.r. - factiunea Boys) ii acuza pe ceilalti membri ai galeriei ca primesc bani de la conducere. Nu este adevarat. Deplasarile au fost platite pentru toti suporterii". (Daniel Contescu, Regie)

Vasile Siman (patron, Sportul): "Ne asteptam sa cistigam, dar Dinamo a fost echipa mai buna".

Dan Petrescu (antrenor, Sportul): "Nu ne-am creat nici o ocazie de gol. Gigel Bucur nu si-a putut face jocul deoarece a fost marcat de Galamaz, cel mai bun jucator de pe teren".

Ioan Andone (antrenor, Dinamo): "Dupa multa vreme, tin sa felicit echipa pentru felul in care s-a aparat. Am jucat pragmatic".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.