Sport 28 Iulie 2007 00:05
Capitanul echipei nationalei de fotbal va incasa la Inter 4,5 milioane de euro pe sezon, mai mult decit Mutu (1,7 milioane) si Marica (2 milioane) la un loc.

Telenovela Chivu va avea happy end. Capitanul nationalei Romaniei a driblat intilnirea cu fanii furiosi ai Romei, la sarbatorirea a 80 de ani de existenta a clubului, refugiindu-se la Milano pentru a semna un contract pe patru ani cu campioana Italiei, Internazionale. El a revenit vineri, alaturi de impresarul Victor Becali, in cantonamentul de la Trigoria pentru ultimele detalii ale transferului. Cotidianul “Gazzetta dello Sport” a scris, in editia online, ca fundasul roman ar putea fi prezentat, luni, la gruparea condusa de Massimo Moratti, debutul sau oficial urmand sa se produca la 1 august, la meciul amical cu Manchester United.

AS Roma va incasa, in cele din urma, aproape 18 milioane de euro din transferul lui Chivu la Inter. Conform calculelor facute de cotidianul "Il Romanista", in contul clubului din Roma vor intra 13 milioane de euro cash. Alte 2,5 milioane reprezinta valoarea interistului Andreolli (care a semnat vineri cu AS Roma), un milion de euro se asteapta sa fie incasarile de la amicalul dintre cele doua formatii, iar Chivu a renuntat la 750.000 de euro pe care ii mai avea de incasat.

Salariul lui Chivu va creste de la 1,8 la 4,5 milioane de euro, cel mai mare incasat vreodata de un (fotbalist) roman, echivalent cu suma de transfer a lui Hagi de la Steaua la Real Madrid, cea mai consistenta suma platita oficial pentru un fotbalist plecat direct din campionatul autohton. In topul salariilor urmeaza Marica, care va avea la VfB Stuttgart, campioana Germaniei, un salariu anual de doua milioane de euro. In ceea ce-l priveste pe Mutu, acesta cistiga, dupa indexarea pentru evolutiile bune din ultimul sezon, 1,7 milioane de euro la Fiorentina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.