Adrian Stoica, secretarul general al Federatiei Romane de Gimnastica spune ca, daca din ce in ce mai multi oameni in contesta pe celebrii BB, acestia nu mai sunt reprezentativi. ceea ce ne face sa ne gandim ca se pregateste indepartarea lor.
Ieri, decizia Comitetului Exectutiv al FRG nu se schimbase, iar cele 6 gimnaste din lotul national erau tot la Hotelul Sport din Bucuresti, desi 4 dintre ele, printre care Catalina Ponor, Monica Rosu, Alexandra Eremia, fusesera trimise la cluburile lor (insa au ramas in capitala pe socoteala COSR), conform declaratiei pe care a facut-o pentru ziarul nostru secretarul general al FRG, Adrian Stoica.

"De-abia maine (n.r. - azi), la pranz, Comitetul Executiv se va reuni din nou si va lua o decizie. Doar Comitetul Executiv poate anula, indulci sau inaspri decizia luata, care pana atunci ramane in vigoare. Acest organism cuprinde 15 persoane, elita sportului romanesc", a spus Stoica. "E o lasitate imensa sa ataci o federatie care de 30 ani aduce aur in Romania. Ne acuza ca comunism. Acum, la gimnastica se pricepe toata lumea, cum pe vremuri se pricepeau la fotbal prim-secretarii de partid.

S-a amestecat o structura care nu ne este superioara pe verticala, nici pe longitudinala, aceeasi persoana care a incercat sa schimbe conducerea gimnaticii cu ceva timp in urma (n.r. - referire la Ioan Dobrescu, actualul secretar general al COSR, fost secretar de stat al Departamentului Sport din MTS; in timpul mandatului sau Nicolae Vieru a fost schimbat din functia de presedinte retribuit al FRG, dar a fost ales ulterior ca presedinte nesalariat). Sunt presedintele Comitetului Tehnic masculin din gimnastica mondiala, suntem singura federatie de la noi care are 5 persoane in structurile internationale. Ce, suntem chiar imbecili?!", a continuat omul numarul 2 din FRG.

BITANG INCALCA DECIZIILE C.EX.

Intrebat daca masurile Comitetului Executiv vor fi pastrate, Stoica a raspuns: "Eu n-am o idee preconceputa, dar este o situatie de o anormalitate ingrozitoare! Sesizarile au fost facute de doamna antrenoare coordonatoare Mariana Bitang, iar masurile au fost luate ca s-o ajutam! Noi am incercat sa pastram decenta. Sper sa nu fie cazul sa spunem tot ce stim, pentru ca sunt lucruri deosebit de grave, ingrozitoare.

Am luat aceste masuri tocmai pentru a apara imaginea gimnasticii romanesti." Chestionat asupra revenirii celebrului antrenor Octavian Belu la lotul national, Stoica a replicat: "Nu stiu nimic despre acest lucru! Dansul, deocamdata, nu are contract cu noi. In ceea ce priveste situatia doamnei Bitang, in momentul actual, da, incalca deciziile Comitetului Executiv. Tot acesta va decide. Nu pot sa raspund in numele a 15 oameni".

La final, Adrian Stoica a tinut sa mentioneze: "Cand din ce in ce mai multi oameni te contesta (n.r. - referindu-se la celebrul cuplu de antrenori Belu-Bitang), inseamna ca nu mai esti reprezentativ. Iar Matei Stanei (n.r. - antrenorul care a descoperit-o pe Catalina Ponor si despre care s-a spus ca ar putea deveni "seful" de la Deva), sa stiti de la mine, nu cauta scandal, nu minte, nu se tiganeste. Are coloana vertebrala!". Seful FRG, Nicolae Vieru, a refuzat orice comentariu, motivand ca e ocupat cu o discutie.

"AM INTERVENIT INTR-UN MOMENT DE MARE CRIZA!"

In replica, Ioan Dobrescu a declarat: "Noi, adica ANS si COSR, eu impreuna cu vicepresedintele Cepoi, am intervenit intr-un moment de mare criza, in care imaginea gimnasticii romanesti, a sportului olimpic romanesc era in pericol, era vorba de campioane olimpice. Ce ar fi trebuit sa asteptam, sa intre in greva?! Nu cred ca se doreste un razboi. Mai departe nu e rolul nostru, n-am atins in nici un fel demnitatea FRG. Cred ca federatia in cauza va decide cum e corect. In ceea ce priveste situatia din trecut cu domnul Vieru, am aplicat legea, pentru ca dansul indeplinea doua functii. COSR va sprijini in continuare gimnastica feminina, federatia de gimnastica".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.