Nu mai putin de opt fotbalisti de la Steaua au fost convocati de antrenorul Victor Piturca la nationala, in vederea meciului cu Olanda, programat simbata, 26 martie, la Bucuresti, in preliminariile Cupei Mondiale. Evolutiile bune ale "militarilor" in Cupa UEFA l-au convins pe Piti sa inregimenteze un numar masiv de jucatori din echipa lui Walter Zenga.

Stelistilor li se adauga alti sapte fotbalisti din campionatul intern si zece stranieri. Astazi, la "Casa Fotbalului", sint asteptati Radoi, Ghionea, Ogararu, Petre Marin, Paraschiv, Dorinel Munteanu, Oprita, Andrei Cristea (toti de la Steaua), Marius Popa, Contra, Viorel Moldovan (de la Poli AEK Timisoara), Badoi (Rapid), Stelea, Florentin Petre (de la Dinamo) si Gigel Bucur (Sportul). Pe lista de asteptare sint Gigel Coman si Cernat, jucatori la care se va apela in cazul accidentarii unora dintre cei chemati. Stranierii convocati de Piturca sint Lobont, Mitea (Ajax), Rat (Sahtior), Ghioane (Dinamo Kiev), Chivu (AS Roma), Iencsi (Spartak Moscova), Pancu (Besiktas), Gilca (Almeria) si Adi Ilie (FC Zürich).

"Creuzetul" de la Saftica

In ultimele zile, Piturca a renuntat, pe rind, la serviciile lui Stoican, Barcauan, Irimia, Vali Nastase, Codrea si Marius Niculae. "Dubla" cu Olanda (simbata, 26 martie, pe stadionul "Giulesti") si Macedonia (miercuri, 30 martie, la Skopje) e decisiva pentru soarta calificarii la Mondiale. Ca sa ramina in lupta pentru primele doua locuri ale grupei preliminare, tricolorii trebuie sa obtina punctaj maxim din cele doua confruntari. Reunirea e fixata pentru ora 12.00.

Primul antrenament va fi efectuat tot azi, pe stadionul "Giulesti", de la ora 20.00. Piturca a renuntat la baza olimpica de la Izvorani, mutind cantonamentul in "creuzetul" marilor performante ale generatiei de aur, cazarma de la Saftica.

Preturi rezonabile

Miine se pun in vinzare si biletele de intrare la meciul cu "portocaliii" lui Van Basten. Tichetele vor putea fi achizitionate intre orele 10.00 si 17.00, de la casele de bilete ale stadioanelor Rapid, Steaua si Dinamo.
Preturile sint de 1.000.000 de lei - la tribuna 0, 300.000 de lei - la tribuna I, 100.000 de lei - la tribuna a II-a si 75.000 de lei - la peluze.