Sport 27 Iulie 2007 01:14
"Briliantul" a devenit omul numarul unu al Fiorentinei, dupa plecarea lui Toni la Bayern. Faima vine insa la pachet cu asteptarile mari ale fanilor.

El a vorbit pentru "Corriere dello Sport" despre cum a refuzat o propunere de la Barcelona si despre cum l-au ajutat sotia si familia sa treaca peste perioada neagra de la Chelsea.

De unde vine dragostea ta pentru Florenta?

Adrian Mutu: Din afectiunea pentru suporteri si echipa. La Florenta se traieste pentru fotbal. Nicaieri la mine acasa, in Romania, nu am simtit ca sunt atat de iubit.

Ai refuzat o oferta de la Barcelona...

Procuratorul meu stia foarte bine care e dorinta mea: sa raman la Fiorentina cu orice pret. Asa cum am mai spus, banii nu sunt pe primul plan pentru mine.

De ce esti atat de atasat de numarul 10?

Am purtat mereu acest numar, chiar de cand eram mic. imi poarta noroc. in plus, numarul zece a fost al jucatorilor pe care eu ii admir cel mai mult. Hagi, Baggio, Platini, iar cu primii doi am avut onoarea sa joc impreuna.

Cine a fost mai bun, Hagi sau Baggio?

Sunt doi jucatori diferiti. Au avut acelasi numar, dar nu sunt la fel. Hagi era un lider de echipa, Baggio decidea o partida de unul singur.

Dupa ce ai jucat excelent anul trecut, te gandesti la Balonul de Aur?

Pentru aceasta distinctie iti trebuie prestatii de exceptie in meciurile internationale, atat cu Fiorentina, cat si cu echipa nationala.

Care este diferenta dintre tine si Kaka?

Nationalitatea. E mai usor pentru un brazilian sau pentru un argentinian sa se impuna in Occident, decat pentru un fotbalist din Europa de est. Dar Kaka este formidabil. Un fotbalist urias. E mai bun decat mine la 40 de metri de poarta, cand e imposibil de oprit. Din fericire, eu sunt mai abil in 20 de metri.

Esti mandru de revenirea ta, dupa necazurile din Anglia?

Da, nu sunt din fier, e o victorie a omului Mutu, pentru mine, dar si pentru familia mea. Sunt fericit ca am devenit un exemplu pozitiv pentru cei care gresesc. in cazul meu, sotia a fost foarte importanta, iar familia mi-a dat linistea de care am avut nevoie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.