Steaua n-a jucat rau, insa nu putea sa emita pretentii la calificarea in "sferturile" Cupei UEFA cu prestatia de aseara. Fara sa-si creeze ocazii clare, "ros-albastrii" au primit gol pe doua greseli personale, una a lui Hamutovski, cealalta a lui Petre Marin. si totul s-a terminat. Oricum, multumim Steaua!

Ascuns printre blocurile orasului, stadionul "El Madrigal" a fost aseara o oaza de Romania. 8.000 de oameni au creat o atmosfera electrizanta, lasand masca fanii gazdelor, departe de exuberanta sud-americana ce ar fi trebuit sa-i caracterizeze de vreme ce la "Submarin" joaca alde Riquelme, Arruabarrena, Sorin sau Marcos Senna.

"Daca va fi sa piarda, spaniolii o vor face pe limba lor! De ce? Peste 2.000 de cuvinte din fondul lexical al limbii care se vorbeste in provincie au radacini romanesti, sustine un tanar, parte si el al festivalului de stelism de la Villarreal. Hai Steaua, hai Romania!".

La inceput, o surpriza marca Zenga. Dica e varf, Oprita e mijlocas dreapta. in locul suspendatului Paraschiv, care isi musca pumnii in tribuna, a aparut Lovin, un pusti ce pare firav, dar e tare pe picioare. il asteapta rolul de "jandarm" la sperietoarea Riquelme. Cristea zvacneste printre stoperii gazdelor, dar il trage de tricou pe Gonzalo.

Dica reia cu capul pe spate, insa min- gea defineste o acolada peste poarta. Cat curaj, "ros-albastrii" incearca sa dea marea lovitura! Elevii lui Walter gresesc copilareste. Corner Riquelme, deviere Jose Mari, printre picioarele lui Hamutovski, prins nepregatit. 1-0, minutul 6 si Gigi Becali ii cauta deja alta echipa belarusului. Italianul de pe banca incearca solutii tactice de avarie. Dica se retrage in linia mediana, Oprita urca, Bostina trece de pe stanga pe dreapta. Lovin se balbaie dupa un corner, Oprita se calca pe bombeuri cu Dica in fata lui Reina.

E o ploaie de cornere la poarta gazdelor, dar seceta pe tabela in dreptul stelistilor. Villarreal, semifinalista Cupei UEFA anul trecut, are avantajul necesar calificarii si nu insista. Asteapta. Pe o contra, dupa un artificiu al lui Sorin si o cursa a lui Figueroa, Jose Mari e la un milimetru de 2-0 (32). Pauza. Romanii ataca ca pe Ghencea dupa odihna. Cristea incearca o diagonala pretentioasa, care nu cadreaza (49). Parca se poate! E nevoie de o scanteie! Cap Cristea - peste! S-a terminat! Ultima echipa spaniola din Europa are 2-0 (62). Petre Marin l-a prins in cleste pe Cazorla si s-a dat 11 metri. Riquelme, absent pana atunci, inscrie cu repetitie. Steaua se intoarce la campionat, Gigi Becali - la Maybach-ul sau, iar presedintele "MM" Stoica la lupta cu asa-zisele "jocuri de culise" ale rivalilor de-o viata - Dinamo.

Gigi construieste o biserica in Castellon

* Sorin Paraschiv, suspendat pentru acest joc, le-a cerut ziaristilor sa ii faca si lui loc la masa presei. El a marturisit ca il doare sufletul ca nu poate juca: "Atmosfera din tribune e exceptionala. Mi-as fi dorit din toata inima sa fiu si eu in teren, nu in tribuna".

* Cei doi jucatori care ne-au dat dureri de cap, Jose Mari si Riquelme, au o relatie speciala. inainte de meci, ei s-au asezat in genunchi la marginea terenului si s-au rugat la Dumnezeu, apoi au discutat minute bune. Ambii au conlucrat perfect in teren, cei doi marcand de altfel golurile gazdelor.

* Gigi Becali s-a intretinut minute bune cu presedintele clubului Villarreal, Fernando Roig. Spaniolul, vazand cum este privit patronul Stelei de catre romani, a murmurat secunde bune "Incredibil, incredibil". Dupa o vreme s-au despartit, Roig luand loc la tribuna oficiala, in timp ce Becali s-a asezat la loja.

* Finantatorul Stelei si-a respectat traditia si a mers in ziua meciului la o biserica romaneasca (foto) din Castellon, amenajata intr-o fosta hala de mobila. El s-a hotarat sa doneze 300.000 de euro pentru constructia unui nou lacas de cult.

* Desi au fost circa 15.000 de spanioli in tribuna, acestia nu au realizat o atmosfera impresionanta. Ibericii nu au galerie, ei doar aplaudand la fazele mai incinse din teren. De altfel, nici comportamentul lor nu a fost prea civilizat. Bostina stie cel mai bine, el fiind bombardat cu seminte si ghemotoace de hartie de fiecare data cand a executat loviturile de la colt.

* La pauza meciului a ajuns la stadion si Gica Craioveanu. Getafe, formatia sa, a avut meci in campionat la Valencia, la numai 60 km de Villarreal. Un alt roman care evolueaza in Spania, Laurentiu Rosu, ne-a declarat: "imi do-ream sa vin sa-mi vad fosta echipa la lucru, dar nu s-a putut. Huelva, unde locuiesc, e la 1.100 de km de Villarreal".

Romanii vand gaini sub stadion!

Romanii si-au dezvoltat mici afaceri chiar sub tribunele stadionului "El Madrigal". Targ. in fiecare catacomba a arenei, conationalii nostri si-au amenajat custi in care tin gaini, iepuri, gaste, rate sau porumbei. Initiativa lor merge destul de bine, o "gaina grasa" fiind vanduta cu 2 euro, iar un iepure cu 11 euro.

Cei mai scumpi sunt porumbeii, al caror pret ajunge si la 25 de euro perechea. Sarbatoare. Spaniolii au sarbatorit ieri "Dia del Padre" (Ziua Domnului), drept pentru care toate magazinele, barurile si restaurantele au fost inchise. Amanare. Meciul de la Villarreal trebuia sa inceapa initial la ora 20.00, ora Romaniei, dar, din cauza unei coride de la Valencia, s-a amanat o ora. intalnirea cu Steaua s-ar fi suprapus cu retragerea celui mai mare toreador din regiunea Levante.

Stelistii au decolat spre casa imediat dupa joc

Program. Ieri, "ros-albastrii" au luat masa la ora 9.00, intre 10.00 si 11.30 au vizionat casete cu adversarii spanioli, pentru ca dupa-amiaza sa efectueze o plimbare prin oras, desi initial se gandisera sa mearga pentru cateva zeci de minute la plaja. Orasul Villarreal este situat la 10 km de Marea Mediterana. Cine mai e si asta?

Banel Nicolita a fost singurul jucator al Stelei care nu a fost recunoscut de romanii de aici. "Tu cine mai esti? De ce esti imbracat in treningul Stelei?", l-au chestionat fanii pe fundas. "Joc la Steaua", a raspuns timid "Jardel". "Atunci esti bun. Hai sa facem o poza si cu tine", i-au replicat romanii. intoarcere. Imediat dupa partida, stelistii au decolat spre Romania, ajungand dupa miezul noptii. Ei au fost nevoiti sa-si ia cu ei la stadion toate lucrurile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.