Sport 26 Iulie 2007 00:57
Rapid a reusit "performanta" de a prezenta oficial, in cadrul unei conferinte de presa, un fotbalist pe care nu-l avea in proprietate! Cel in cauza este Ovidiu Herea, iar vina apartine patronului George Copos, negociator-sef cu patronul Nationalului, Constantin Iacov.
Toate neintelegerile au pornit de la faptul ca, initial, Iacov si Copos convenisera ca jucatorul sa fie doar imprumutat la Rapid, insa nu s-a cazut de acord asupra duratei imprumutului. Iacov dorea sa-l redirectioneze pe jucator spre Giulesti doar pentru un sezon, dupa care sa-l vinda in strainatate, iar el sa incaseze toti banii din aceasta eventuala afacere. Cum era si de asteptat, Copos n-a acceptat sa promoveze un mijlocas, fara a scoate profit de pe urma sa, drept pentru care a spus nu propunerii facute de Iacov. Cei doi patroni au negociat pina cu citeva ore inainte de Supercupa Romaniei, antrenorul Cristiano Bergodi solicitindu-i lui Copos sa rezolve in orice mod posibil aducerea lui Herea la Rapid. Intr-un final, ieri dupa-amiaza, Nicolae Manea a anuntat: "Herea este jucatorul nostru pentru urmatorii trei ani". "Nu este adevarat ca a picat transferul, domnul Iacov mai vrea ceva acum la final, cind asteptam cartea verde, dar ne intilnim la 13.30 si vom finaliza acest transfer. Herea se simte foarte bine la Rapid si a fost dorit foarte mult de Bergodi. Trebuie sa se stie ca Iacov s-a gindit foarte mult la binele lui Herea si apoi la bani", a afirmat, ieri dimineata, George Copos, inainte de a finaliza negocierile cu Iacov. In ceea ce priveste eventualele transferuri ale jucatorilor echipei Sportul Studentesc, Dacian Varga si Tiberiu Balan, Copos a spus: "Siman (n.r. - Vasile Siman - patronul Sportului) este un om special, de aceea are trei baieti si nici o fata, iar negocierile pentru Balan si Varga cred ca au cazut".

Pentru a avea un usor avantaj la negocieri, Constantin Iacov a incercat sa puna presiune pe George Copos. Mutare gresita, din moment ce seful Rapidului este supranumit "maestrul presiunilor" din fotbalul romanesc. "Sint probleme cu transferul lui Herea si sint sanse foarte mari ca acesta sa nu se mai realizeze. Nu sint probleme la partea financiara, pentru ca aici m-am inteles cu Copos inca de prima data. Sint probleme in ceea ce priveste drepturile asupra jucatorului la un eventual transfer in strainatate. Eu o sa mai discut cu Copos in cursul zilei de azi (n.n. - ieri), dar cred ca jucatorul va pleca din cantonamentul Rapidului si se va intoarce, poate chiar azi, la FC National, dupa care va merge in cantonamentul nostru din Austria", a reactionat Iacov. Dupa numai citeva ore, patronul "bancarilor" a acceptat oferta inaintata de magnatul companiei "Ana" si l-a cedat pe Ovidiu Herea in Grant. Sub ce forma? Imprumut pe 3 ani, o solutie de care nu a mai auzit nimeni, niciodata, in fotbalul mondial.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.