Cel mai scump transfer realizat a fost al fundasului brazilian Pepe, pentru care Real Madrid a platit 30 de milioane de euro, in timp ce Henry a costat 24 de milioane, iar Forlan 21 de milioane. Cotidianul spaniol scrie ca formatiile din Primera Division s-au axat in pricipal asupra defensivei, fiind influentate si de succesul Greciei de acum trei ani, de la CE, dar ca publicul din Spania nu prefera fotbalul defensiv.

Din cele 276 de milioane de euro cheltuite de cele 20 de echipe din Primera pe jucatori, 102 milioane, mai mult de o treime, au costat aparatorii, care sunt in numar de 31. Villarreal a platit sase milioane pentru portarul Diego Lopez, iar Betis a achitat trei milioane pentru portughezul Ricardo. Sezonul trecut a fost cheltuita suma de 301 milioane de euro, dar perioada de transferuri din aceasta vara se va incheia la 31 august.

Barcelona este clubul care a platit cel mai mult pentru transferuri, 68 de milioane in schimbul a patru fotbalisti. Formatiile care au platit cel mai putin au fost Racing si Mallorca.