Sport 21 Iulie 2007 00:20
Ieri dimineata, in debutul celei de-a doua zile a Europenelor de atletism rezervate juniorilor, Bianca Perie, tripla campioana mondiala la aruncarea ciocanului (doua titluri la cadeti si unul la juniori), a spart gheata pentru delegatia Romaniei prezenta la Hengelo cu un numar record de sportivi si a castigat medalia de aur, care-i lipsea pana acum din impresionantul palmares.
Legitimata la LPS Roman si antrenata de unchiul ei, Lucian Cocos, Bianca Perie (18 ani) ne-a marturisit ca, pentru prima data in cariera, a avut mari emotii. "Valorile erau foarte apropiate, iar faptul ca ne-am trezit asa devreme (concursul a inceput la ora 10, iar distanta dintre hotelul Preston Palace din Almelo unde este cazat team-ul nostru si stadionul din Hengelo se parcurge in 35 de minute) i-a perturbat serios evolutia. Este dovedit ca dupa-amiaza se arunca mai bine cu cel putin doi metri. In plus, s-a organizat direct finala, pentru ca erau doar 14 concurente si calificarile ar fi fost inutile, dar pentru Bianca a fost un impediment. Nu are rabdare si mai ales cand nu-i iese ceva bine vrea sa arunce imediat ori acum a avut cam multisor de asteptat", ne-a declarat Cocos. Iar la toate acestea sa adaugam si ca Bianca si antrenorul ei au fost nevoiti sa ajunga cu taxiul la stadion, gazdele uitand sa informeze ca in loc de autocar vor trimite la hotel un microbuz. Din fericire, insa, la numai o saptamana dupa ce intra in posesia aurului mondial la cadeti, Bianca a reusit acum o aruncare de 64,35 m, care i-a adus prima pozitie, devansand-o clar pe rusoaica Anna Bulgakova, principala adversara cu o performanta de 68,49 m la activ, clasata aici doar a patra (62,14 m).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.