Maine seara, la ora 21:00, Steaua isi joaca un loc in sferturile Cupei UEFA, pornind de la scorul de 0-0 inregistrat miercuri, unde i-ar putea intalni pe olandezii de la AZ. Delegatia stelista trebuia sa decoleze ieri, dar dupa mai multe amanari a hotarat sa plece spre Spania, abia astazi, la ora 15:00.

Plecare cu emotii

Stelistii trebuiau sa plece spre Spania ieri, dupa ora 19:00, dupa mai multe amanari succesive. Ultimul termen pe care si-l fixasera era ora 21:00, dar nici acesta nu a putut fi respectat. PeripeTii. Jucatorii au inceput sa se stranga pe aeroportul Baneasa putin inainte de ora 13:00, fie cu taxiurile, cazul lui Nicolita, Petre Marin, Lovin sau Nesu, fie cu masinile proprii, precum Dorinel Munteanu, Mirel Radoi sau Dinita, ori cu autocarul clubului, asa cum s-a intamplat cu grosul lotului.

EVENIMENTE

O firma romaneasca n-a mai pus la dispozitie aparatul Boeing promis Stelei, desi acesta fusese platit in avans. In lipsa de alte solutii si presat de timp, patronul Gigi Becali a fost nevoit sa inchirieze, cu sprijinul unor parteneri de afaceri, un avion din suita Regelui Iordaniei.

NERVI

In jurul orei 13:15, stelistii asteptau sa treaca prin vama, insa un telefon primit de directorul sportiv, Valeriu Argaseala, i-a intors din drum. Oficialul "ros-albastrilor" fusese anuntat ca avionul inchiriat, un aparat ce apartine suitei Regelui Iordaniei, va intarzia cateva ore, situatie in care jucatorii au facut cale intoarsa in oras, pentru a servi masa, ajungand pana la urma in Ghencea. Exact in acel moment venise si antrenorul Walter Zenga. Trebuie specificat faptul ca, in zilele premergatoare deplasarii la Villarreal, conducerea gruparii din Ghencea s-a izbit de refuzul tuturor companiilor din Romania la care a apelat pentru a inchiria un avion.

OPTIMISM

"Ce daca intra Riquelme? Nu ne intereseaza. Facem un 1-1 ori 2-2 si ne calificam", a declarat Gabi Bostina, sustinut de Dorinel Munteanu: "Respectam Villarreal, insa mergem sa ne calificam". La randul sau, Lovin a precizat: "Nu mai vrem sa avem emotii cu prelungiri si penalty-uri cum a fost cu Valencia. Ii rezolvam in 90 de minute". Cel mai transant s-a dovedit a fi Oprita: "O sa-l sun pe Marius Niculae sa ne astepte la Lisabona, la finala. Poate o sa jucam chiar cu echipa lui, Sporting!", care nu stia inca rezultatul tragerii la sorti.

SCENARIU

"Daca ar fi sa ne luam dupa faptul ca Villarreal n-a primit gol pe El Madrigal ar trebui sa nu ne mai prezentam la meci. Dar sa privim lucrurile invers. Credeti ca lor le va fi usor? Or sa atace din start? Si daca le dam noi gol pe contraatac, ce vor face? Ei au sanse 51%, noi 49%. Nu le va nici lor simplu!" - Walter Zenga, antrenor Steaua

PRECAUTIE

"Chiar daca acum suntem favoriti, va trebui sa ne prezentam duminica pe teren cu maxima atentie. Steaua a demonstrat pana acum in Cupa UEFA ca este o echipa periculoasa. In tur a ratat cateva ocazii si ar putea sa-si creeze situatii grele pentru noi si pe El Madrigal" - Jose Manuel Reina, portar Villarreal

INCREDERE

"A fost un echilibru intre cele doua echipe. Steaua poate sa treaca de spanioli. Spun asta gandindu-ma ca jucatorii lui Pellegrini au trei partide intr-o saptamana. Calificarea poate fi transata de catre Steaua si printr-o faza fixa. Elevii lui Zenga nu se mai tem de asemenea partide. E important!" - Gheorghe Hagi, antrenor Galatasaray Istanbul

ULTIMA

Cotidianul La Prensa Grafica remarca ieri ca Villarreal a ramas singura "supravietuitoare" a campionatului Spaniei din Europa, dupa ce Zaragoza si Sevilla au fost eliminate joi seara. "Nefericitul sezon al fotbalului spaniol ar putea fi salvat doar de Villarreal." Ziarul Levante da un ton superoptimist, afirmand chiar ca, in proportie de suta la suta, trupa lui Manuel Pellegrini se va califica in dauna Stelei. "Primul factor este rezultatul obtinut la Bucuresti. Al doilea factor este infinita superioritate fotbalistica pe care trebuie sa o aiba 'Submarinul>> pe un stadion propice pentru fotbal si nu pe o tarla, asa cum s-a jucat la Bucuresti."

GIGI BECALI SI MR. HYDE

Cotidianul El Periodico Mediterraneo din Villarreal a publicat ieri un amplu material dedicat lui Gigi Becali. "Un grup de 240 de turisti romani retinut la frontiera spaniola s-a transformat, in mod involuntar, in arma lui Becali - alaturi de cei 20.000 de euro promisi pentru fiecare jucator. Aceasta este fata lui Mister Hyde. Fata lui Doctor Jeckyll, cea buna, a avut-o in fata lui Roig si Laneza (n.r. - conducatorii lui Villarreal) la primirea facuta la Bucuresti de magnatul roman.

Becali si-a cerut scuze pentru declaratiile ultranationaliste, dar a realizat si o reflexie profunda despre religie in general si despre crestinism in special, desi nu ar trebui luat ca un exemplu pentru ca atunci cand a deschis usa restaurantului s-a vazut un automobil Maybach valorand mai mult de 60 de milioane de pesetas. Ultima transformare a Dr. Jeckyll-Becali in Mr. Hyde s-a produs cu putine ore inainte de meci, cand a inventat o plata pentru drepturile de transmise, din cauza carora jurnalistii de radio ajunsi in capitala Romaniei erau sa ramana in strada."

AMANARE

Din cauza plecarii amanate spre Villarreal, via Valencia, antrenamentul pe care Steaua il avea aseara programat in Spania a fost anulat. In consecinta, Walter Zenga a condus ieri un scurt antrenament la stadionul din Bulevardul Ghencea. Tehnicianul italian a sosit la aeroportul Baneasa si a decis ca jucatorii sa-si scoata gentile cu echipament care fusesera deja trecute prin filtrul vamii. Fotbalistii s-au imbarcat in autocar, s-au deplasat la stadionul "Steaua", unde au efectuat sedinta de pregatire care trebuia sa aiba loc ieri in Spania. In privinta tacticii de joc, Zenga a precizat ca locul lui Paraschiv, in centrul liniei mediene, va fi luat de Radoi sau de Dica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.