Sport 18 Iulie 2007 00:19
Atacantul roman al lui sahtior, Ciprian Marica, duce lipsa de meciuri in picioare, dar nu si de oferte. Dupa discutiile din iarna cu AS Roma, in aceasta vara a fost, si inca mai este, in atentia campioanei Germaniei, Vfb Stuttgart. Pe fir a intrat si Manchester City, grupare ce a fost cumparata de un miliardar thailandez si care e antrenata de celebrul Goran Eriksson.

Potrivit "Financial Times Deutchland", lotul lui Stuttgart ar trebui completat cu Ciprian Marica, dar negocierile cu sahtior Donetk sunt foarte dure. Pe de o parte, nemtii sunt recunoscuti pentru faptul ca nu sunt foarte deschisi la buzunar, pe de alta parte, ucrainenii nu duc deloc lipsa de bani. "Nu au nevoie de banii pe care ii oferim noi, ceea ce complica foarte mult lucrurile. Partea buna e ca jucatorul vrea sa plece de la Donetk", a declarat managerul svabilor, Horst Heldt.

Cealalta echipa interesata de serviciile lui Marica este Manchester City, grupare ce a investit masiv in aceasta vara, in principal prin aducerea pe banca a fostului selectioner al Angliei, suedezul Sven Goran Eriksson. Se pare ca banii nu sunt o problema pentru echipa din Manchester, pentru ca noul patron thailandez, Thaksin Shinawatra, i-a pus la dispo-zitie lui Eriksson un buget de transferuri de 80 de mi-lioane de euro.

Marica a fost cumparat de sahtior Donetk de la Dinamo la inceputul anului 2004, pe cand avea doar 18 ani. in 74 de meciuri la gruparea "mine-rilor", romanul a inscris de 17 ori. Are in palmares doua campionate, o Cupa si o Supercupa a Ucrainei. Transferul in strainatate l-a dus si in circuitul echipei nationale, unde este titular de baza in mandatul lui Victor Piturca. Are 15 selectii si cinci goluri la natio-nala.

Certat cu Lucescu

Principalul motiv pentru care Ciprian Marica vrea sa plece de la Donetk este faptul ca nu se mai intelege cu antrenorul Mircea Lucescu. Dupa un tur foarte bun facut in sezonul trecut, cand a intrat si in vizorul celor de la AS Roma, in prima jumatate anului 2007 a marcat rar si a stat mult pe banca de rezerve. De acum ii va fi si mai greu sa se impuna ca titular, pentru ca la sahtior a ajuns si atacantul italian Lucarelli.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.