Sport 16 Iulie 2007 00:02
In ultimul act al competitiei, care are ca premiu calificarea in turul II preliminar (ultimul) al Cupei UEFA, bistritenii vor intalni pe Atletico Madrid, iar galatenii pe Trabzonspor
Singura tara inscrisa cu doua echipe in Cupa UEFA-Intertoto, Romania a reusit sambata seara sa le trimita pe ambele in finalele competitiei. Gloria Bistrita a trecut in turul I de OFK Grbalj, din Muntenegru, iar in turul II de Maccabi Haifa, din Israel, in timp ce Otelul Galati, intrata direct in turul II, a depasit-o pe FC Slavija Sarajevo, din Bosnia-Hertegovina. In finalele competitiei, Gloria va intalni pe Atletico Madrid (calificata direct in aceasta faza), iar Otelul pe Tranzonspor (gruparea turca a jucat doar in turul II, unde a trecut de KS Vlaznia Skodra, 6-0 acasa si 4-0 in deplasare). Ambele echipe romanesti vor juca prima mansa pe teren propriu, pe 21/22 iulie, iar mansa a doua in deplasare, pe 28/29 iulie. Castigatoarele finalelor, 11 la numar, vor accede in turul II preliminar (ultimul) al Cupei UEFA, faza in care Romania este deja reprezentata de CFR Cluj, in conditiile in care Rapid intra direct pe tabloul principal, in turul I.

Bistrita cu emotii si penalty-uri


Gloria a avut sambata mari emotii pentru calificare, desi castigase prima mansa, in Israel, cu 2-0. Maccabi a venit in Ardeal cu o echipa completata cu cativa titulari (jucare in tur cu rezervele) si a recuperat handicapul in 90 de minute: 2-0! Maccabi a deschis scorul in minutul 7, prin Maymon Shay, si a egalat situatia la general in minutul 65, prin Tomer Hemad. Gloria a ratat un penalty, in minutul 37, prin Nalati. Au urmat prelungirile, dar scorul a ramas acelasi, dupa care s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, unde bistritenii s-au impus cu 3-2 (au transformat Sepsi, D. Toma si Fl. Bad, respectiv Keinan si Gita; au ratat Coroian, respectiv Bar, Gafney si Rafaelov). Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei, a folosit echipa Albut (foto)- Frasinescu, O. Abrudan, D. Toma, Sepsi - Costea (64 Damian), Coroian, Nalati (62 Dumitra), Dobre - Zaharia, Tilinca (98 Fl. Bad). Sabau a declarat dupa meci ca spera foarte mult intr-o calificare mai departe, desi Gloria va intalni pe Atletico Madrid. "Cred foarte mult intr-o calificare. Noi ne pregatim. Nu o sa facem doar o prezenta, gata, jucam cu Atletico si nu ne intereseaza rezultatul!", a spus Sabau. Referitor la dubla mansa cu Maccabi, Sabau a afirmat ca a fost "o victorie muncita, dar pana la urma meritata". "Ma bucura aceasta calificare. Obiectivul nostru a fost indeplinit, de a duce la Bistrita pe Atletico", a precizat Sabau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.