Sport 14 Iulie 2007 23:40
Nationala feminina de handbal se va reuni, duminica, la Rm. Vlcea, dupa care va pleca, saptamna viitoare, intr-un stagiu de pregatire centralizat la Antalya, in Turcia.

Pentru fetele lui Gheorghe Tadici urmeaza o perioada infernala, care va culmina cu Cupa Mondiala din Danemarca si Campionatele Mondiale din Franta, din luna decembrie. Antrenorul Nationalei spune, insa, ca acest program se datoreaza faptului ca echipa pe care o pregateste este, in acest moment, una dintre puterile lumii in handbalul feminin, iar atunci cand vrei performanta totul se obtine cu sudoare.

Nationala de handbal feminin a Romaniei si-a cunoscut, ieri, adversarele de la Cupa Mondiala din Danemarca, ultima repetitie inainte de CM din luna decembrie, din Franta. Fetele noastre vor juca la Cupa Mondiala in grupa A, alaturi de campioana europeana en-titre Norvegia, Franta si Suedia, in timp ce in grupa B se vor intalni Rusia, Danemarca, Brazilia si Ucraina. Dupa cum se vede, la cea de-a treia editie a Cupei Mondiale, programata intre 16 si 21 octombrie, vor participa opt echipe, din care sase sunt calificate si la Campionatul Mondial. Prima editie a fost castigata de Norvegia, care n-a participat, insa, in 2006, titlul revenindu-i Rusiei, intr-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2005, cu Romania, care a cedat la limita, cu 28-29. „Este o buna repetitie pentru ca putem vedea pe viu care este valoarea Norvegiei, dar putem studia si Franta care, datorita faptului ca va juca pe propriul teren, ar putea fi una dintre surprizele Mondialului“, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Urmeaza lunga vara fierbinte
Pentru handbalistele tricolore, vacanta a luat sfarsit. Maine, fetele lui Tadici se vor reuni la Rm. Valcea, urmand ca saptamana viitoare sa plece in Turcia, la Antalya, pentru primul cantonament. Pana la startul Campionatului Mondial din decembrie, nationala feminina mai are programata participarea la inca trei actiuni de verificare, in afara Cupei Mondiale din Danemarca: doua meciuri bilaterale cu Norvegia, in deplasare (1-2 august), Cupa Pannonia (Ungaria, 16-18 august), alaturi de echipele Ungariei, Rusiei si Poloniei, dar si Trofeul Carpati, de la Cluj (23-25 noiembrie), in compania reprezentativelor Spaniei, Croatiei si Congo. „Intr-adevar, perioada care urmeaza este infernala. Dar asa trebuie sa fie atunci cand ti-ai castigat dreptul de a evolua in elita mondiala. Obiectivele sunt indraznete, asa ca nu avem de ce sa ne plangem. Speram sa fructificam la maximum aceasta perioada de pregatire, pentru ca trebuie sa mentinem ridicata stacheta. Cine va rezista, bine, cine nu, va pleca!“, a avertizat Gheorghe Tadici.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.