Sport 12 Iulie 2007 00:27
La Rapid, structura ierarhica functioneaza perfect: George Copos il cearta pe Viorel Moldovan, pentru ca directorul sportiv a indraznit sa critice, voalat, zgircenia conducerii, iar fostul international sare la gitul fotbalistilor. Ieri, patronul a venit cu o replica la pozitia usor riscanta a lui Moldovan, care marti acuzase lipsa banilor pentru transferuri.

"Sa stie si Viorel Moldovan: Rapid a cheltuit 7,5 milioane de euro, poate chiar 8 milioane in ultimii doi ani. Nu pot spune ca am vindut prea mult, astfel incit sa acoperim aceasta suma. Diferenta dintre cit am cheltuit si cit am incasat e sesizabila. E important sa cunosti ce se intimpla, cit cheltuiesti, dar nu pot sa il acuz pe Viorel Moldovan, care vine direct din iarba. El este entuziasmat si mai putin pasionat de cifre", a declarat George Copos. "Sa va explic. Pe Boya, am dat 360.000 de euro, pe Bozovic, 300.000, pe Cesinha, 730.000, iar pe Grigorie, 250.000. Pe Tamandare l-am imprumutat, dar si lui trebuie sa-i platim salariul. Un calcul simplu, la prima vedere, spune ca am cheltuit aproximativ 1,7 milioane de euro. Nu-mi pare rau, dar lumea trebuie sa stie ca la Rapid s-au investit foarte multi bani in comparatie cu ce s-a scos. Si toate acestea cad pe umerii finantatorului", a incheiat patronul Rapidului. Copos are si o veste buna. Evident, pentru el. Rapid il va vinde pe camerunezul Edel Apoula Bete la PSG, in schimbul a 250.000 de euro. N-ar fi exclus ca in viitorul apropiat, George Copos sa-l demita pe Viorel Moldovan, mai ales ca directorul sportiv nu are prea multi sustinatori in conducerea clubului.

Atac la jucatori

Din Elvetia, acolo unde echipa se afla in cantonament, Viorel Moldovan a mutat si el, dar nu cu un nou atac la adresa patronului, ci a tintit jucatori: "Vreau ca lucrurile sa fie clare. Si Dani Coman, si toti ceilalti jucatorii trebuie sa inteleaga faptul ca sint sub contract. Si nu putem sa marim sau sa negociem salariile din jumatate in jumatate de an. Noi, conducerea, nu putem sa facem asta dupa cum are chef unul sau altul. Cind se prelungeste contractul, el trebuie sa spuna ce doreste, cit doreste, dar nu sa faca asta la fiecare trei-patru luni. Lui Buga, de exemplu, i-a fost marit contractul acum jumatate de an. De ce nu a spus clar atunci cit vrea?".

Coman, acuzat ca joaca teatru

Situatia portarului Danut Coman este clara, din punctul de vedere al conducerii: fotbalistul va ramine in Giulesti! "Nu exista nicio oferta pentru el. Dani cred ca este prost influentat, pentru a obtine o marire de salariu, la fel cum s-a intimplat si cu Buga. Deci lucruri care nu sint profesionale si nici juste. Noi sintem putin confuzi in momentul de fata. Am contactat pe Levante, clubul din Spania care din cite am inteles era interesat de Dani, am cerut conducerii sa ne spuna daca intr-adevar sint interesati de Dani, daca au facut o oferta prin intermediul impresarului acestuia. Si ni s-a confirmat prin fax ca nu este nimic adevarat si ca este o confuzie, ca ei au luat deja portar. Deci nici vorba de vreo oferta de la Levante. Si nici din alta parte nu este. Coman trebuie sa accepte oferta noastra. El este sub contract cu Rapid si noi incercam sa gasim o solutie ca sa fie multumit".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.