Vrea un joc stralucitor

Printre planurile lui Schuster se numara multe titluri pentru echipa "blanco", precum si un joc stralucitor al lui Raul si compania. Motto-ul germanului este acela ca jocul formatiei de pe "Santiago Bernabeu" sa arate pasiune si curaj si sa fie admirat de oricine din lumea fotbalului. Unul dintre motivele pentru care Fabio Capello a fost demis, desi a adus titlul dupa mult timp la Madrid, a fost acela ca echipa nu juca frumos, fotbalul practicat de "albi" fiind unul sarac.

Sustinut total de Ramon Calderon

Schuster se bucura de sprijinul total al presedintelui Calderon, cel care a declarat facand referire la noul antrenor al Realului: "Cu Bernd, Real va atinge excelenta in joc. Astept de la el ordine, disciplina, munca si fotbal de bun gust". Pentru a ajunge pe Bernabeu, Schuster si-a platit clauza de reziliere a contractului sau cu Getafe, aproximativ 480.000 de euro, dorind cu orice pret sa devina tehnicianul celei mai titrate echipe de fotbal din lume. Antrenorul nu este strain de performantele Realului, acesta activand intre anii 1988 si 1990 la clubul madrilen. Pentru serviciile pe care le va presta in capitala Spaniei, Bernd va primi "modesta" suma de 4 milioane de euro pe sezon, timp de 3 ani. Germanul va avea cel mai mare dusman din Spania in castigarea de trofee, un an de seceta putand sa-l coste pe fostul antrenor al lui "Gurita" postul de pe banca tehnica a campioanei din Primera Division.

Unul dintre lucrurile care s-ar putea sa deranjeze pe Bernabeu este acela ca Schuster a evoluat 8 ani de zile pe Nou Camp, intre 1980 si 1988, iar in momentul actual el este membru activ si cotizant la echipa pregatita de Rijkaard.