Sport 9 Iulie 2007 23:53
Gloria a invins cu 2-0 pe Maccabi, in deplasare, in turul al doilea din Intertoto, iar dupa returul de la finalul acestei saptamani va infrunta echipa spaniola pentru un loc in Cupa UEFA
Gloria si Otelul au obtinut rezultate bune sambata, in prima mansa a turului secund din Cupa UEFA Intertoto si au prima sansa la calificarea in ultima runda a competitiei. Surpriza a venit din partea bistritenilor, care s-au impus cu 2-0 pe terenul unei echipe incomode, Maccabi Haifa, transformand returul intr-o simpla formalitate. Ca de obicei, "Tata" Jean are mana buna la cupele europene, fiindca in turul al treilea Gloria va da piept cu Atletico Madrid, iar din drepturile de televizare vor iesi niste bani frumosi pentru un club care nu are vreun buget prea mare. Si Otelul a scos un 0-0 in Bosnia si are prima sansa in returul cu Slavia, urmand ca in turul al treilea sa intalneasca pe castigatoarea din "dubla" Trabzonspor - Vllaznia. Cum din acest an formatul Cupei Intertoto s-a schimbat, echipele care trec de turul al treilea merg direct in tururile preliminare ale Cupei UEFA.

Gloria Bistrita a dat lovitura in Cupa UEFA Intertoto, invingand sambata, in deplasare, pe Maccabi Haifa, scor 2-0. Golurile echipei antrenate de Ioan Ovidiu Sabau au fost marcate de Tilinca (13) si Zaharia (40). Primul, fost golgeter in Intertoto acum doi ani, pe cand juca la CFR Cluj, a marcat din careu dupa o pasa a lui Sepsi, iar Zaharia l-a imitat intr-o perioada a jocului in care gazdele atacau furibund. Si in partea a doua cei de la Maccabi au presat, dar Albut a prins o zi de gratie, iar cand el a fost depasit a scos de pe linia portii Toma. La finalul partidei, Nelutu Sabau a salutat victoria echipei sale. "A fost un succes muncit, care ne da dreptul sa speram la calificarea in turul al treilea al competitiei. Ar fi extraordinar pentru acesti baieti tineri sa joace doua meciuri cu Atletico Madrid", a declarat tehnicianul Gloriei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.