Sport 9 Iulie 2007 23:45
Tenismanul elvetian Roger Federer a castigat pentru a cincea oara consecutiv turneul de la Wimbledon, invingandu-l in cinci seturi pe spaniolul Rafael Nadal: 7-6, 4-6, 7-6, 2-6, 6-2.

A fost cea mai stransa din cele cinci finale disputate de numarul unu mondial la Wimbledon, adversarul sau, numarul doi mondial, obligandu-l sa se intrebuinteze asa cum n-o mai facuse niciodata pe celebra arena londoneza.Campionul elvetian se revanseaza asupra principalului sau rival pentru infrangerea de luna trecuta de la internationalele Frantei, la Roland Garros, pe zgura.

Dar Nadal, pentru care gazonul nu este suprafata preferata, a jucat cel mai bun meci al sau pe aceasta suprafata, facandu-i pe comentatori sa claseze aceasta finala printre cele mai bune jucate in ultimii 30 de ani.Roger Federer egaleaza recordul de victorii consecutive la Wimbledon, cinci, detinut pana acum de suedezul Bjorn Borg, prezent si el in tribune duminica.Borg a castigat titlurile sale intre 1976 - 1980, ultimul inainte chiar ca Federer sa se fi nascut in 1981.

Nadal - un invins merituos

Federer insusi aprecia calitatea acestui meci si importanta victoriei obtinute. "Fiecare titlu este special, dar sa joci impotriva unui campion ca Rafa, inseamna foarte mult, iar egalarea recordului lui Bjorn de asemenea.", a declarat proaspatul campion, cu lacrimi in ochi, la BBC."E un jucator fantastic si va fi la varf pentru multa vreme de aici iniante. Asa ca sunt fericit cu fiecare victorie, pana va incepe sa castige toate meciurile", a mai spus Federer.

"A fost un meci pe muchie de cutit. I-am spus la fileu ca merita si el victoria. Azi, eu am fost cel norocos", a declarat cu fair play campionul elvetian.Elvetianul castiga cel de-al 11-lea turneu de Mare Slem (5 la Wimbledon, 3 la US Open si 3 la Australia Open), fiind plasat in urma americanului Pete Sampras, care are in palmares 14 turnee, Roy Emerson cu 12 turnee si la egalitate cu Bjorn Borg si Rod Laver.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.