Sport 5 Iulie 2007 01:09
La Wimbledon, situatia devine ingrijoratoare din cauza averselor de ploaie care au perturbat opt din cele noua zile care s-au scurs de la debutul turneului de Grand Slam.

Numai marti au existat sase intreruperi, iar turul III la masculin abia s-a incheiat. Si ieri, partidele au fost aminate citeva ore din cauza ploii, asa ca organizatorii se gindesc sa prelungeasca durata concursului. Partida dintre Rafael Nadal (Spania) si Robin Soderling (Suedia), ultima din faza turului III, s-a terminat, ieri, cu victoria spaniolului, intr-un meci care a durat trei zile. "Duelul" dintre cei doi a inceput luni, a fost intrerupt si reluat marti, dar nici de aceasta data nu a fost terminat, tot din cauza vremii capricioase. A stat ploaia, a cistigat Nadal. Spaniolul il va infrunta in "optimi" pe rusul Mihail Iujnii (nr.14). Cum programul de la Wimbledon a fost dat peste cap, organizatorii se gindesc sa prelungeasca turneul, asa cum s-a intimplat in 2001, cind intrecerea a fost prelungita cu inca o zi. Initial, Wimbledon 2007 ar fi trebuit sa se incheie duminica, 8 iulie, cu finala masculina. Daca ar fi sa se respecte datele, cei ramasi in competitie ar trebui sa joace in fiecare zi, insa ideea a fost respinsa de majoritatea sportivilor. Sint si pierderi din cauza ploii: organizatorii au fost nevoiti sa returneze banii spectatorilor care au fost prezenti la partidele aminate, suma pe minus fiind de circa 1,5 milioane de euro.

Surprize la feminin

La feminin, surprizele continua sa apara mai abitir decit stropii de ploaie. Dupa eliminarea rusoaicei Elena Dementieva (nr.12), marti seara a venit rindul altor doua favorite sa iasa din concurs: Jelena Jankovici (Serbia, nr.3) si Amelie Mauresmo (Franta, nr.4), au fost eliminate in "optimi". Jankovici a cedat in fata frantuzoaicei Marion Bartoli (scor 6-3, 5-7, 3-6), in timp ce Mauresmo a fost invinsa, cu scorul de 6-7, 6-4, 1-6, de Nicole Vaidisova (Cehia, nr.14).

Serena, "dopata" cu citate psihologice

Serena Williams a dezvaluit secretul reusitelor sale la Wimbledon. Potrivit "Bild", jucatoarea de culoare citeste in pauzele din timpul meciurilor, atunci cind se schimba terenurile, fraze motivationale dintr-o carte de psihologie. Serena spune ca are nevoie de aceasta carte, pentru ca este o persoana care isi pierde foarte usor concentrarea.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.