Sport 5 Iulie 2007 01:04
Inca o zi in expectativa in cazul transferului lui Cristian Chivu. Ieri, cotidianul ma-drilen "As" a titrat, pe prima pagina, ca fundasul Cristian Chivu este ca si transferat la Real Madrid, "galacticii" acceptind sa plateasca cele 18 milioane de euro cerute de AS Roma si demarind deja negocierile cu agentul romanului, Ioan Becali.

"Chivu va fi noul jucator al echipei Real Madrid cind va semna contractul. Clubul madrilen a incheiat, ieri (n.r. marti), tratativele cu AS Roma, pentru 18 milioane de euro, indepartindu-se de FC Barcelona si Inter Milano, care la rindul lor interesate de jucator. Cotidianul spaniol sustine ca, dupa voiajul la Roma, Predrag Mijatovici s-a intors la Madrid, unde i-a explicat presedintelui Ramon Calderon cum a decurs intreaga operatiune. "Lipsea doar acordul cu jucatorul. Giovanni Becali, care era la Mallorca, a sosit si el la Madrid, pentru a se intilni cu directorul sportiv de la Real", sustine "As". Publicatia madrilena anunta ca Real Madrid ii ofera romanului Chivu un contract pe patru sezoane, fotbalistul solicitind un salariu de cinci milioane de euro net pe sezon (10 milioane de euro brut). "In principiu, toate partile cred ca astazi (n.r. - ieri) se va incheia contractul cu jucatorul, chiar daca exista probleme in ceea ce priveste salariul. Real ii va oferi romanului un contract pe urmatorii patru ani, lucru cu care Chivu si agentii sai sint de acord. Totusi, probleme intervin in ceea ce priveste salariul: Chivu vrea sa primeasca pentru fiecare din aceste patru sezoane cite cinci milioane de euro net. Pentru Real Madrid nu va fi usor sa scada aceasta suma, deoarece romanul are pe masa o oferta de la Inter, care ii da patru ani de contract si 4,5 milioane de euro net pe an. Totusi, Realul va incerca sa micsoreze salariul oferindu-i fotbalistului o serie de alte beneficii care l-ar putea multumi (unul dintre ele ar putea fi oferirea inca a unui an de contract)", scrie "As".

Victor Becali: "Purtam negocieri cu toate cele trei echipe"

Contactat de agentia NewsIn, agentul FIFA, Victor Becali, a declarat, ieri, ca deocamdata nu s-a ajuns la niciun acord cu Real Madrid in privinta transferului lui Cristian Chivu. "Deocamdata nu am ajuns la un acord cu Real Madrid. Nu conteaza ce zice presa din Italia si Spania. In continuare se poarta negocieri cu toate cele trei echipe care sint interesate de Chivu", sustine Victor Becali.

Catalanii s-au suparat: "Barcelona nu-i da impresarului 3 milioane de euro, cum face Interul"

Vestea ca Real Madrid se afla foarte aproape de a-l semna pe Chivu a produs mihnire in Catalunya. Cotidianul "Sport" noteaza ca Real Madrid a intrat in forta in "licitatia" pentru Cristian Chivu, prezentind clubului AS Roma o propunere practic de nerefuzat, de 18 milioane de euro, superioara celor inaintate de Inter si Barca. Cotidianul "Sport" scrie ca directorul sportiv de la Real Madrid, Predrag Mijatovici, s-a dus luni la Roma, stiind ca il poate aduce pe fotbalist doar daca propunerea financiara este mai mare. "El a pus milioanele pe masa si i-a convins pe oficialii italieni. Un alt lucru este ceea ce se intimpla cu fotbalistul. A sosit ora ca romanul Chivu sa demonstreze ca dorinta sa este mai puternica decit banul", noteaza "Sport", care lanseaza un atac la adresa agentului Giovanni Becali. "Tot adevarul despre transferul lui Chivu: se pare ca, lucrul cel mai important, Inter este dispusa sa-i plateasca lui Giovanni Becali, managerul jucatorului, trei milioane de euro, iar Barca nu vrea acest lucru. Un alt handicap este ca Inter este de acord in a-i oferi un contract de 4,5 milioane de euro net pentru fiecare din cele cinci sezoane, iar clubul catalan nu ajunge la aceasta cifra".

Hagi da referinte bune: "Chivu e un lider innascut"

Ne intoarcem la ziarul "As". Publicatia a gazduit ieri un interviu cu actualul antrenor al Stelei, Gica Hagi, singurul jucator roman care a imbracat pina acum tricoul echipei Real Madrid. Hagi crede ca prin aducerea lui Cristian Chivu, Real Madrid transfera un lider, un jucator cu multa personalitate in teren si este increzator in faptul ca romanul se poate adapta in campionatul Spaniei. "Chivu este un lider innascut. A fost la Ajax, la Roma, la nationala Romaniei si cred ca va fi si la Real Madrid. Este un jucator polivalent, poate juca in trei pozitii diferite: fundas lateral stinga, fundas central si mijlocas la inchidere. Ceea ce il defineste este ca are multa personalitate in teren. Nu oricine poate ajunge in Olanda si, la 21 de ani, sa fie capitan la Ajax. Este normal ca jumatate din Europa sa se intereseze de el. Cine nu l-ar vrea in echipa sa? Este greu sa gasesti jucatori ca el, care are si o mare calitate tehnica. Chivu nu va avea nici un fel de probleme in fotbalul spaniol. El este pregatit sa faca pasul in Spania", a spus Hagi.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.