Desi "bancarii" au pierdut mai multi titulari in pauza de iarna, echipa antrenata de italianul Roberto Landi a invins cu 2-1 campioana in Cotroceni * Farul - U. Craiova 1-0, in cea de-a doua semifinala

FC National a invins cu 2-1 pe Dinamo in prima mansa a semifinalelor Cupei Romaniei. Dinamo venea in Cotroceni in postura de favorita sigura. Detinatoare a trofeului si clasata pe locul doi al clasamentului Diviziei A, Dinamo avea in fata ramasitele echipei care a dominat etape bune turul acestui sezon de campionat. Cu toate acestea, meciul a inceput practic de la 1-0 pentru FC National.

In minutul 8, Panc a executat o lovitura libera de la 16 metri, Bogdan Stelea a respins in fata, iar Sergiu Radu nu a trebuit decat sa impinga mingea in plasa. A urmat cursa dinamovistilor dupa golul egalizator, Florentin Petre si apoi Claudiu Niculescu avand ocazii de a inscrie. Totusi, cele mai mari ocazii le-au apartinut tot "bancarilor". Dupa ce Marian Savu l-a intrebuintat serios pe Stelea, cu o lovitura de cap in minutul 27, in partea a doua a jocului, Ionut Rada a dus scorul la 2-0 cu o lovitura de cap de la 10 metri.

Dinamo s-a trezit din pumn si a atacat cu toate liniile, asediind practic careul gazdelor. In ciuda formei bune a lui Cristi Munteanu, care a facut minuni in poarta "bancarilor", alb-rosii au redus din diferenta in minutul 62. Florentin Petre s-a lansat intr-o cursa in viteza pe partea dreapta si a pasat excelent in careul mic pentru Ianis Zicu, iar fostul atacant al Parmei nu a avut cum sa rateze. FC National nu a mai contat practic deloc in atac, dand posibilitatea dinamovistilor sa-si creeze numeroase actiuni de atac.

Gazdele s-au mai dezmeticit pe final, cand atacantul Marian Savu a creat panica in careul alb-rosilor. Ultimele minute au fost confuze, "bancarii" reusind sa-si tina adversarii departe de poarta lui Munteanu si obtinand o victorie la limita, care ii pastreaza in carti pentru calificarea in ultimul act al competitiei.

In fine, ieri seara, dupa meciul din Cotroceni, Farul si Universitatea Craiova au jucat turul celei de-a doua semifinale. La capatul unui meci destul de sters, constantenii au castigat cu 1-0, singurul gol al partidei fiind reusit de Gurita, in minutul 67, dupa o greseala stupida a lui Valeriu Rachita. Returul semifinalelor Cupei Romaniei se vor disputa pe data de 13 aprilie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.