Bruno Conti, campion mondial cu selectionata Italiei in 1982, si Danny Blind, campion european cu Olanda in 1988, vor fi antrenorii a trei dintre cei mai importanti jucatori ai nationalei lui Piturca.
Blind a fost numit in functia de antrenor al echipei Ajax, la care evolueaza Lobont si Nicolae Mitea.

Danny Blind il inlocuieste pe Koeman, care a demisionat dupa eliminarea formatiei din Cupa UEFA de catre echipa AJ Auxerre. Blind, in varsta de 44 de ani, a evoluat la Ajax Amsterdam din 1986 pana in 1999, alaturi de care a castigat cinci campionate ale Olandei, patru cupe si trei supercupe, plus Cupa Cupelor in 1987, Cupa UEFA in 1992, Liga Campionilor in 1995, Cupa Intercontinentala si Supercupa Europei, ambele in 1995. Dupa retragerea din activitate, Blind s-a alaturat staff-ului tehnic de la Ajax, devenind seful centrului de juniori in februarie 2003.

Schimbari si in capitala Italiei, acolo unde antrenorul Luigi Del Neri a demisionat de la AS Roma, la care activeaza si Cristian Chivu. Del Neri a luat aceasta decizie in urma infrangerii suferite in fata formatiei Cagliari, fiind al treilea tehnician care paraseste echipa in acest sezon. Ieri, antrenamentele au fost conduse de fostul mare international italian Bruno Conti, care are ca obiectiv obtinerea unei pozitii care sa permita participarea in editia viitoare a Ligii Campionilor.

In cazul in care obiectivul va fi ratat, principalii candidati la functia de antrenor la AS Roma, din sezonul viitor, sunt cehul Zdenek Zeman (US Lecce) si italianul Carlo Mazzone (Bologna).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.