In urma cu trei ani, Belarus a participat la Campionatul European de tineret (Under 21), organizat in Germania. Adversarii nostri din actualele preliminarii au facut parte din Grupa A alaturi de Italia, Serbia si Muntenegru si Croatia. Dupa ce in prima partida au invins Italia, scor 2-1, si dupa o remiza in fata Croatiei, 1-1, pentru Belarus a urmat cea mai importata intalnire, cu Serbia, decisiva pentru obtinerea calificarii in semifinale.

Disputata pe 1 iunie 2004, intalnirea, care a fost arbitrata de catre Alexandru Tudor, s-a incheiat cu victoria ex-iugoslavilor, scor 2-1. Meciul a fost tensionat deoarece Tudor a eliminat doi jucatori de la Belarus (Kalachev ’14 si Aleksandr Hleb ’57), primul fiind trimis la cabine cand scorul era 1-0 pentru Belarus.

In urma acelui rezultat, Belarus a ratat in favoarea Serbiei calificarea in penultimul act al competitiei si a pus totul pe seama arbitrajului lui Tudor, ca i-a eliminat gratuit pe cei doi jucatori. Multi dintre fotbalistii bielorusi care s-au simtit atunci furati de Tudor joaca acum la nationala de seniori.