La Curtea Suprema din Londra a inceput, ieri, un proces ce ar putea pune capat dominatiei lui Bernie Ecclestone in Campionatul Mondial de Formula 1.

Trei banci - JP Morgan si Lehman Brothers, din Statele Unite, si Bayerische Landesbank, din Germania - l-au atacat in justitie pe avocatul elvetian Luc Argand, numit in urma cu doi ani la conducerea firmei Formula One Holdings (FOH), care cuprinde societatea Formula One Management (FOM), ce gestioneaza activitatile comerciale din Formula 1.

Cele trei banci, ce controleaza indirect 75% din capitalul firmei FOH, au solicitat Curtii Supreme din Anglia sa anuleze numirea lui Luc Argand la conducerea FOH, pe motiv ca acesta este un apropiat al lui Ecclestone.

Procedura juridica initiata de cele trei banci o vizeaza, de asemenea, pe Emmanuele Argand, sotia avocatului, numita intr-un post important in cadrul FOH. Potrivit presei, Luc Argand se ocupa de afacerile familiei Ecclestone de 25 de ani, el fiind numit la conducerea FOH drept recompensa pentru aceasta activitate.

Bernie Ecclestone ar fi dorit ca acest proces sa fie judecat in Elvetia, si nu in Marea Britanie, unde firma este inregistrata. Dar Curtea de Apel din Londra a decis, saptamana trecuta, ca instanta suprema din Anglia are competenta de a judeca acest dosar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.