Recentul esec din campania Euro 2008 al reprezentativei masculine de handbal a Romaniei l-a facut pe presedintele ANS, Octavian Bellu, sa afirme ca implicarea actualilor sportivi nu mai este la fel ca atunci cand tricolorii faceau legea in lume, patriotismul ajungand doar un cuvant pe care multi se feresc sa-l pronunte.
Totodata, cel mai titrat antrenor roman al tuturor timpurilor spune ca nu intelege cum de strategia aplicata bine de FRH la feminin, nu poate da roade si la masculin.

Incercand sa faca o radiografie cat mai exacta a crizei in care se regaseste handbalul masculin de mai bine de un deceniu, presedintele ANS, Octavian Bellu, a precizat, ieri, ca esecul echipei pregatite de Lucian Rasnita nu poate fi pus pe seama lipsei fondurilor financiare, in conditiile in care FRH, care a obtinut in 2007 cel mai mare buget dintre federatiile de jocuri sportive, bifeaza de mai multi ani performante deosebite la nivelul echipelor feminine. "Pentru mine este un paradox cum aceiasi conducatori, angajati, antrenori federali au strategii bune, care dau roade la handbalul feminin, iar la baieti nu reusim sa mai obtinem o calificare la un turneu final din 1996. Sunt de acord cu presedintele Cristian Gatu ca este nevoie de mai multi bani, dar pentru tot sportul, nu doar pentru handbal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.